Figueres

Ingressa a presó l'exalcalde de Planoles per intentar alterar proves de la investigació

L'exalcalde de Planoles, al Ripollès, Josep Antoni Fernández, ha ingressat a la presó de Figueres. El jutge sospita que hauria intentat alterar proves decisòries per al cas i ha preferit tenir-lo sota arrest. Fernández està sent investigat pels presumptes delictes de malversació i prevaricació arran de les irregularitats comptables detectades al consistori. L'exalcalde, que va dimitir del càrrec la setmana passada, ja ha declarat i se l'acusa de desviar diners de l'Ajuntament a comptes familiars. El jutge li ha imposat una fiança de 30.000 euros. El seu advocat presentarà la propera setmana un recurs en contra de l'ingrés a presó de Fernández.

Actualitzat

Segons el jutge, Frnández podria haver intentat alterar els ordinadors on hi ha informació important per al cas. Per això el magistrat s'ha estimat més decretar-ne l'ingrés a presó sota fiança.

El fins ara alcalde de CiU de Planoles, Josep Antoni Fernández, va oficialitzar el 2 d'octubre la seva renúncia al càrrec. L'alcalde havia estat denunciat judicialment pel Consell Comarcal del Ripollès per presumptes irregularitats comptables. Fernández no va voler entrar en detalls però va admetre irregularitats de funcionament que va assegurar que intentarà justificar en el procés judicial.

L'advocat de l'exalcalde presentarà a principis de la propera setmana un recurs contra l'ingrés a la presó del seu client perque considera que les imputacions no tenen responsabilitat penal. Antoni Vergés també ha assegurat que la fiança imposada al seu client és molt elevada i ha dit que la família de Fernández tindrà problemes per aconseguir els 30.000 euros.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut