Pla obert de l'accident entre dos turismes a la TV-3409 a Deltebre. Imatge del 24 d'agost del 2019 (Horitzontal)
Accident entre dos turismes a la TV-3409 a Deltebre

Infraccions al volant: la meitat dels reincidents se salten el límit de velocitat

Aquest estiu hi ha hagut 6 morts menys a les carreteres, però més accidents mortals

RedaccióActualitzat

L'estiu acaba amb un 11% menys de morts a les carreteres catalanes, però amb més accidents amb víctimes mortals. Segons el Servei Català de Trànsit, l'estiu passat hi va haver 56 morts en 44 accidents i aquest any n'hi ha hagut 50 en 46 sinistres.

Una de les grans preocupacions de Trànsit és que més del 13% de les sancions corresponen a conductors reincidents. En menys de tres mesos hi ha hagut 22.200 conductors que han fet més d'una infracció. Més de la meitat per haver estat enxampats amb excés de velocitat. Un 12% més que l'estiu passat.

Una trentena dels reincidents havien pres alcohol o/i drogues, un fet que, segons el conseller d'Interior, Miquel Buch, mereix "una persecució", endurint sancions i no descartant la possibilitat de retirada de carnet o, fins i tot, amb penes de presó:

"No podem permetre que hi hagi aquests conductors incívics i poc tolerants que requereixen algun element més que una sanció econòmica o una retirada de punts"


En aquest sentit, el conseller es queixa que "la inactivitat del Congrés i del govern espanyol no ajuda en la persecució d'aquestes conductes temeràries."

Diversos efectius de Bombers atenen un accident a la carretera C-66, a Serinyà

El cap de la comissaria general de Mobilitat dels Mossos, Joan Carles Molinero, s'ha referit a denúncies penals per cometre delictes contra la seguretat viària, sobretot d'un tipus de conductors...

"Estem parlant d'aquelles persones que condueixen sense haver-se tret el carnet de conduir. Aquest estiu, 188 persones han estat imputades penalment per conduir sense tenir el carnet i 202 persones, també en aquest període, han estat imputades penalment per conduir tenint tots els punts del carnet retirat"


Pel que fa als 50 morts aquest estiu, quatre de cada deu són víctimes de col·lectius vulnerables: 13 són motoristes, dos més que l'estiu passat; 4 són ciclistes, 2 més que el 2018, i 3 són vianants, la mateixa xifra que l'any passat.

Juli Gendrau, director del Servei Català de Trànsit, ha explicat que, per seguir plantant cara als accidents, es disposarà d'un segon helicòpter.

"Hi haurà dos helicòpters: el de lloguer, que és el que es va posar en funcionament fa un any, i el de propietat, que s'ha arreglat i que tornarà a funcionar a partir de mitjans d'octubre"


Més denúncies d'àmbit penal

Entre el 21 de juny i l'11 de setembre, els Mossos han fet un 12,5% més de denúncies que l'estiu de l'any passat, també en l'àmbit penal: 74 conductors més que l'any anterior. Aquest estiu un total de 1.167 conductors han estat denunciats per cometre delictes contra la seguretat viària.

Els Mossos han detectat aquest estiu un augment de l'excés de velocitat a les carreteres

En aquest període estival s'ha detectat un augment de l'excés de velocitat a les carreteres. Crida l'atenció el fet que una desena de conductors han estat multats per superar la velocitat permesa més de 15 vegades. Quatre d'aquests conductors ho han estat 20 cops. I encapçala aquest llistat un conductor que va ser detectat fins a 25 vegades superant el límit de velocitat.

Sobre els indicadors de sinistralitat fins aquest dimecres, 128 persones han mort en 120 accidents mortals a les carreteres catalanes. Això suposa una reducció del 13,6% en relació al mateix període de l'any passat, tot i que només hi ha hagut un accident mortal menys.

 

 

ARXIVAT A:
Trànsit
Anar al contingut