INEFC Pirineus acull el primer grau universitari d'esports de riu i muntanya

La primera promoció d'aquesta titulació especialitzada en esports de riu i muntanya es fa a La Seu d'Urgell

RedaccióActualitzat

La Seu d'Urgell ha estat escollida ciutat universitària per cursar un grau de l'INEFC especialitzat en esports de riu i de muntanya. Una quarantena d'alumnes, la majoria noies, van superar les proves d'entre mes de 500 persones que van sol·licitar la plaça.

És la primera vegada que una universitat s'estableix al Pirineu de forma presencial. El director de l'INEFC, Eduard Inglés, s'ha mostrat molt satisfet amb la demanda que ha tingut el nou grau, tot i que ha detallat que des del principi confiava molt en el projecte:

"Això neix d'una necessitat social que és la regulació i creació de professionals en aquest àmbit, una necessitat creixent a Catalunya"

També ha valorat molt positivament el fet que prop de la meitat dels alumnes d'aquest primer curs siguin noies; de fet, des del centre s'ha intentat capgirar la tendència d'anys anteriors, en què el percentatge global de noies era de prop del 20%.

No tindran edifici propi fins d'aquí dos anys, però han començat les classes al centre cultural de l'Ajuntament de la Seu.

Els alumnes que cursaran el grau de l'INEFC relaitzant piragüisme
Els alumnes que cursaran el grau de l'INEFC fent piragüisme (ACN/Albert Lijarcio)
 

Aquest grau depèn de la Universitat de Lleida, i d'entre els alumnes que comencen aquest grau, una bona part provenen de diferents punts del Pirineu, tant de Catalunya com de l'Aragó i de Navarra.

Una de les estudiants navarreses és la Zaida Góngora, que ha explicat que va optar per inscriure's al programa de la Seu d'Urgell en primera opció perquè està especialitzat en esports de muntanya i de riu. D'aquesta manera, diu, pot continuar gaudint d'entorns similars als de casa seva i també aprofitar la proximitat d'Andorra i de les estacions d'esquí.

Un altre alumne, Joan López, procedent de Vilafranca del Penedès, va començar l'any passat una altra carrera universitària, però ha decidit deixar-la perquè no li acabava d'agradar, i diu que el fet que s'oferissin aquests nous estudis va ser la seva salvació, perquè li agrada la muntanya.

Pel que fa a l'organització del grau, té diverses assignatures i es busca que la part teòrica i pràctica quedin igualades. Quant a les activitats al medi natural programades, enguany estaran dedicades al piragüisme, l'esquí alpí i l'snowboard.

En la primera jornada, en equips de quatre persones es van dur a terme diferents proves d'orientació a peu, en bicicleta i caiac, entre d'altres.

ARXIVAT A:
Universitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut