Una factura de la llum
El peatge progressiu s'aplicarà a partir de 3 quilowatts de potència
Madrid

Indústria introdueix cinc trams a la tarifa elèctrica que penalitzaran els que més consumeixin

El Ministeri d'Indústria i Energia crearà un mecanisme progressiu de cinc trams perquè els usuaris acollits a la tarifa regulada que superin la mitjana de consum hagin de pagar un recàrrec a la factura.

RedaccióActualitzat
El Ministeri d'Indústria i Energia vol penalitzar econòmicament el consum domèstic d'electricitat a partir del mes que ve. Crearà un mecanisme progressiu de cinc trams perquè els usuaris acollits a la tarifa regulada que superin la mitjana de consum hagin de pagar un recàrrec a la factura. La diferència de preus entre el primer i l'últim tram és del 700%.

Qui consumeixi més pagarà més, o, dit segons la versió ministerial, es vol incentivar el consum responsable. El peatge progressiu s'aplicarà a partir de 3 quilowatts de potència, de manera que deixarà fora les llars acollides al bonus social, així com moltes segones viviendes, amb consums generalment baixos.

També es donarà un any de pròrroga perquè els ajuntaments i les pimes es passin al mercat lliure.

Facua-Consumidors en Acció denuncia que la nova tarifa progressiva de llum és, en realitat, una pujada encoberta. Asseguren que afectarà negativament els més desafavorits perquè els domicilis amb més persones, per molt responsable que sigui el seu consum, seran penalitzats.
Anar al contingut