Marta Ortega mantindrà el seu sou d'un milió d'euros (EFE/Víctor Lerena)

Inditex bat rècords de beneficis el primer any de Marta Ortega a la direcció

La matriu de marques com Zara o Massimo Dutti va guanyar l'any passat més de 4.000 milions d'euros, un 27% més que l'any anterior

Ni la guerra, ni la ressaca de la pandèmia han afectat el gegant tèxtil espanyol Inditex. L'últim any va guanyar 4.130 milions d'euros, que suposen un increment del 27% respecte a l'any anterior. Uns resultats fins i tot millors que els que va tenir abans de la pandèmia. Inditex, la mare de marques com Zara, Stradivarius o Pull and Bear, és l'empresa espanyola amb un valor més elevat a borsa.

Els resultats venen marcats per la bona marxa de les vendes, que van créixer un 17,5% tot i haver de tancar totes les seves botigues a Rússia, un dels seus principals mercats.


Zara, la marca que va registrar millors vendes

La facturació de Zara suposa el 73% de la del grup. Els bons resultats també faran que la companyia augmenti el dividend que pagarà als seus accionistes. Pagaran 1,2 euros per acció, que suposen un increment del 29% respecte al que es va pagar l'any passat.

Amancio Ortega, que ja no és al capdavant de la companyia, rebrà per aquest concepte més de 2.200 milions d'euros, ja que continua sent el principal accionista del grup a través de la societat Pontegadea, empresa inversora dedicada principalment al sector immobiliari.

L'actual presidenta d'Inditex és ara la seva filla, Marta Ortega. En l'informe on s'han presentat els resultats també s'ha fet públic que mantindrà aquest any el seu sou d'un milió d'euros. També mantindrà el salari el conseller delegat, Óscar García Maceiras, que cobrarà un sou fix d'una mica més de dos milions d'euros.


Acord amb els sindicats pel sou dels treballadors

Aquests resultats arriben quan encara no fa un mes de l'acord a què van arribar la companyia i els sindicats sobre el sou base dels treballadors de les botigues.

Es va acordar que tinguin un sou de 18.000 euros anuals, que suposen uns 1.500 euros al mes. Un salari que augmentarà fins als 20.000 euros al cap d'un any i mig, i 2.000 euros més al cap de quatre anys.

ARXIVAT A:
Empresa
Anar al contingut