Indignació per les imatges de festa en ple centre de Madrid, malgrat el toc de queda

Hi ha concentracions de joves, molts d'ells estrangers, en què no es respecten les normes de seguretat de la Covid

Actualitzat

Amb la incidència del coronavirus fregant un risc extrem, Madrid continua sent un oasi a Europa, amb bars i restaurants oberts fins a les 11 de la nit. Molts estrangers, la majoria joves francesos, omplen els carrers i les terrasses del centre fugint de les dures restriccions del seus països.

"Hi ha dies que el 50 o el 60% dels clients són estrangers. Per nosaltres és una gran injecció econòmica", explica un cambrer d'un local cèntric.

Una de les imatges de l'última nit que més ha corregut per les xarxes és del carrer Espoz y Mina.

 

El director general d'Hostaleria Madrid, Juan José Blardony, ha admès a Efe que "Madrid està ocupant el primer lloc en pernoctacions d'estrangers", per sobre de Barcelona, ​​i que s'està notant "una major activitat" a la capital.

Fa temps que les associacions veïnals denuncien també les festes il·legals en pisos turístics, xalets o locals, que es fan quan ja està en marxa el toc de queda, a partir de les onze.

"Hi ha casos en què es venen paquets a turistes estrangers amb el lloguer del pis més la festa posterior", explica Héctor Grad, de l'associació de veïns del barri de Sol i las Letras.

 

Polèmica política

La qüestió ha entrat de ple en la campanya per a les eleccions autonòmiques de Madrid, amb comentaris a les xarxes sobre el turisme de borratxera.

Han fet tuits el presidenciable de Podem, Pablo Iglesias, l'actual presidenta i candidata del PP, Isabel Díaz Ayuso, o la candidata de Més Madrid, Mónica García, que és metge de professió.

 

 

 

 

També hi ha intervingut el diputat d'Esquerra Republicana, Gabriel Rufián, que ha jugat amb una de les fotografies més reproduides la nit passada.

 

França desaconsella viatjar

Des de fa cinc mesos, França té tancats els bars, restaurants i locals d'oci, així com els teatres, museus i cinemes, i fa poc ha endurit les mesures en els 16 departaments més afectats pel coronavirus, incloent-hi la capital, on han de tancar tots els comerços no essencials.

Les imatges de turisme de borratxera preocupen les autoritats franceses, que desaconsellen viatjar a Espanya per oci, tot i que saben que no poden prohibir desplaçar-s'hi.

ARXIVAT A:
Comunitat de MadridCoronavirus Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut