Charlie Hebdo publica una polèmica portada amb motiu de la celebració del Mundial (@Charlie_Hebdo_)
Charlie Hebdo publica una polèmica portada amb motiu de la celebració del Mundial (@Charlie_Hebdo_)
França

Indignació per una portada masclista de Charlie Hebdo pel Mundial de futbol

Amb motiu de la disputa del Mundial femení de futbol a França, el setmanari francès ha publicat una polèmica portada que no ha tardat a rebre crítiques a la xarxa

RedaccióActualitzat

Coincidint amb l'inici del Mundial femení de futbol que s'està disputant a França, la revista Charlie Hebdo ha tornat a posar-se en boca de tots amb una portada polèmica.

El setmanari francès ha il·lustrat la portada del número d'aquesta setmana amb una pilota de futbol introduint-se en uns genitals femenins, acompanyat amb el titular "Ens el menjarem durant un mes".

 

 

A banda de la portada, en l'editorial del mitjà francès s'afirma que "és trist veure com el futbol femení s'esforça per tornar-se estúpid, vulgar i cínic com el masculí" i es pregunten si el futbol femení "hauria de participar també en l'embrutiment de les multituds perquè es prenguin seriosament i es considerin iguals al futbol masculí".

 

Les reaccions a les xarxes socials no s'han fet esperar i han estat molts els usuaris que han criticat amb duresa la revista francesa.

El Mundial de França

En escenaris com l'Estadi de Lió, amb capacitat per 57.900 espectadors, o el Parc dels Prínceps de París, amb 47.600 localitats, 24 seleccions d'arreu del món dividides en 6 grups disputen el Mundial femení de futbol durant aquest mes de juny i principis de juliol.

Alex Morgan, Megan Rampinoe, Wendie Renard o Lieke Martens són algunes de les figures d'una cita mundialista que arriba a la vuitena edició amb un context més reivindicatiu que mai.

L'actual guanyadora de la pilota d'or, Ada Hegerberg, va decidir renunciar a disputar el torneig. Ho va fer per protestar per considerar que la igualtat entre el futbol femení amb el futbol masculí encara està lluny d'arribar.

Tot i que la FIFA ha doblat els premis en relació a l'edició anterior, la selecció campiona guanyarà 3,5 milions d'euros, gairebé 10 vegades menys del que va guanyar França en adjudicar-se el Mundial masculí l'any 2018.

ARXIVAT A:
Masclisme
Anar al contingut