Un cartell que avisa de la velocitat màxima a 30 per hora a Vilanova del Camí
Un cartell que avisa de la velocitat màxima a 30 per hora a Vilanova del Camí
Vilanova del Camí

Indignació per un radar que ha colgat de multes els veïns a Vilanova del Camí

Alguns veïns denuncien que no està ben senyalitzat i que els han arribat més de 10 sancions de cop, que en alguns casos comporten la pèrdua del carnet

"Fa 40 anys que condueixo i no m'han tret mai ni un punt. I ara, en dues setmanes, he perdut el carnet", explica Manoli Bermúdez, una de les veïnes de Vilanova del Camí indignades amb el radar instal·lat al municipi al desembre i que obliga a circular a un màxim de 30 quilòmetres per hora.

En un mes, s'han posat entre 100 i 400 multes, que en molts casos han comportat la pèrdua de punts, fins a l'extrem de perdre el carnet.

Molts conductors s'han trobat amb la sorpresa de rebre diverses multes de cop. Es queixen que el radar no està ben senyalitzat, com expliquen:

 

Nacho Balcells ha rebut 11 sancions que pugen a 3.900 euros i li han retirat 29 punts. "Jo això no ho puc pagar", comenta. És un cas similar al de David Aguilera, que ha perdut 42 punts:

"Soc transportista, reparteixo menjar. I no tinc una altra opció que entregar el carnet i a veure com ho faig per poder pagar les multes i poder menjar a final de mes."

El controvertit radar de 30 per hora a Vilanova del Camí
El controvertit radar de 30 per hora a Vilanova del Camí

Molts dels afectats han de passar diverses vegades al dia per on hi ha el radar. "Fa 38 anys que passo per aquesta carretera i no hi he vist mai cap accident", apunta Lola Bosch, que ha rebut 5 sancions.

Els multats diuen que el cartell no és a totes les entrades de la localitat. Mentre estudien si presenten recursos, fan marxes lentes per dins del municipi cada nit com a senyal de protesta.

 

ARXIVAT A:
Trànsit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut