Barcelona

Indignació dels jutges catalans firmants del manifest pel dret a decidir per un qüestionari del CGPJ

Els trenta-tres jutges catalans firmants del text pro referèndum reben una carta del Consell General del Poder Judicial amb cinc preguntes sobre l'autoria i la intenció del manifest

RedaccióActualitzat

Continua l'ofensiva judicial contra els jutges firmants del manifest a favor del dret a decidir. El Consell General del Poder Judicial ha enviat una carta als trenta-tres jutges catalans firmants del text pro referèndum amb cinc preguntes sobre l'autoria i la intenció del manifest. 

El qüestionari, que forma part d'unes diligències informatives, ha indignat els jutges interrogats.

Xavier González de Rivera, en representació dels trenta-tres jutges firmants, ha considerat que les preguntes són òbvies, que els fets donen les respostes per ells mateixos i que les diligències informatives del Consell són il·legals si no hi ha cap expedient obert contra ells. 

Per això, qualifica la situació d'"indignant" i reclama que s'arxivi la denúncia de Manos Limpias, ja que, com a juristes, també tenen dret a la llibertat d'expressió.

"Estem indignats. Per què se'ns pregunta això? Per quina raó, si no hi ha una empara legal per poder-nos fer aquestes preguntes? Que ens hem de confessar? El dia que vam publicar vam fer una confessió? Es vol interpretar això? Però si ja ho hem publicat. No cal que diguem més vegades que ho hem firmat. Això, tal com va entrar, s'hauria d'haver arxivat. Perquè no hi ha cap tipus sancionador disciplinari que es pugui incloure dins del que vam fer nosaltres. Nosaltres vam exercir un dret a la llibertat d'expressió, i això està cobert per la Constitució", ha exposat a TV3 Xavier González de Rivera, portaveu dels jutges del manifest pel dret a decidir. 

La carta la van rebre dimecres i tenen deu dies per contestar-la. Ara estan treballant en una resposta conjunta.  

Cal recordar que tan bon punt es va publicar el manifest a favor del dret a decidir, el sindicat Manos Limpias el va portar a la justícia perquè, presumptament, promou la sedició. El jutge va acceptar la denúncia i va reclamar informació al Consell General del Poder Judicial. La carta interrogatòria forma part d'aquesta investigació.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut