Penjats i escanyats, diversos sectors protestes per unes mesures que els han portat al límit

Indignació al carrer pel desconcert de la desescalada i la resposta política a la crisi

Sectors diversos s'han mobilitzat per denunciar la situació de fallida a què estan abocats i la incertesa de les mesures del govern

Actualitzat

Indignació ciutadana davant la falta de resposta política a la crisi. Les diferències que s'arrossegaven dins del govern s'han accentuat aquest dimecres, en una nova mostra de desconfiança que provoca desconcert i desorientació al carrer

Sectors ben diferents de l'economia s'han mobilitzat aquest dimecres en contra de les mesures anti-Covid adoptades pel govern de la Generalitat. La restauració, a Gràcia, i les escoles de música i les agències de viatges a la plaça de Sant Jaume, s'han manifestat a Barcelona, i diversos sectors empresarials han fet una marxa lenta a Lleida.

 

Més de 150 vehicles han fet una marxa lenta pels carrers de Lleida al darrere de la manifestació organitzada per la Federació d'Hostaleria de Lleida, en què han participat 22 associacions i entitats empresarials de Lleida. Sota el lema "SOS. Economia de Lleida!" han exigit compensacions pel tancament de negocis. 

 

La marxa ha acabat davant la delegació del govern de la capital del Segrià. Als bars i restaurants s'hi han sumat els sectors agroalimentari, del taxi, la cultura, el comerç o l'esport.

 

 


L'hostaleria i l'oci nocturn també s'han manifestat a Tàrrega, a l'Urgell.

 

A Barcelona, un dels epicentres de la protesta ha estat la plaça de Sant Jaume. 

Escoles de música

Instruments silenciosos en la protesta de les escoles privades de música i dansa, un sector que es considera silenciat i ignorat.

Les escoles de música i dansa reclamen que són centres docents i no extraescolars

A Catalunya, aplega uns 15.000 alumnes i un miler de professors, la gran majoria també músics professionals que ara es veuen abocats a una situació angoixant, segons explica Sergi Díaz, president d'Escoles de Música d'Iniciativa Privada de Catalunya.

"Que hem de reduir ràtios, desplaçaments... això ho farem igual que els altres, però no que ens ho tanquin tot, perquè si no, aquí sí que ens han mort"

Recorden que aquestes escoles de música són ensenyament autoritzat i que la seva activitat no és una extraescolar. Per això reclamen que els permetin reobrir amb les mateixes condicions que altres centres educatius.

 

Agències de viatges

Molt més sorollosa ha estat la protesta dels agents de viatges, un sector que la pandèmia també ha castigat amb duresa. Amb un món pràcticament paralitzat, en què la mobilitat ha estat una de les primeres víctimes, les agències porten 8 mesos sense ingressos.

Les agències de viatges fa 8 mesos que estan tancades i reclamen ajudes directes per la falta d'ingressos

De les 3.500 agències que hi ha a Catalunya, moltes ja han tancat, i moltes més estan en risc de fer-ho, com diu l'agent de viatges Olga Guitiérrez.

"Necessitem que ens ajudin; no tenim vendes, estem a zero. Necessitem de seguida ajudes directes."

Per afrontar la falta d'ingressos, poder ampliar crèdits, necessiten ajudes amb els pagaments i que les majoristes els tornin els diners avançats, que ells mateixos han de tornar als clients.

 

 

Bars i restaurants de Gràcia

Els restauradors se senten escanyats després de tantes setmanes de restriccions. Per això, propietaris i treballadors de bars i restaurants del barri de Gràcia de Barcelona s'han manfestat encadenats i penjats. Amb sogues al coll i pancartes han denunciat el que consideren "mesures il·lògiques i la improvisació".

Bars i restaurants de Gràcia es manifesten amb sogues al coll perquè se senten escanyats

No poden decidir si dilluns d'han d'aixecar l'ERTO dels treballadors o si els sortiran els números amb la restricció al 30% de l'aforament. La majoria són locals petits, molts en carrers estrets on és impossible posar una terrassa. Albert Barros, portaveu de l'Associació de Bars i Restaurants de Gràcia.

"No sabem com obrirem dilluns, no sabem quines restriccions ens posaran, i obrir un negoci no és només aixecar la persiana. A Gràcia des del juliol estem demanant les terrasses excepcionals, i estem al novembre.
Estem tirant d'estalvis, de crèdits ICO, de diners d'amics, de pares, de sogres, i això és insostenible, és dramàtic, i a sobre la gent que es quedarà a l'atur. És una indignació profunda."

Molts bars i restaurants de Gràcia no poden tenir terrassa



A la tarda, amb el lema "Que la crisi la paguin els rics", unes 200 persones s'han concentrat a la plaça Catalunya per demanar que els recursos públics s'inverteixin en les persones més vulnerables.

També han reclamat que s'aturin es desnonaments i que els subministraments com la llum i el gas siguin gratuïts mentre duri la pandèmia.

 

Parlaments durant la concentració d'aquest dimecres a la plaça Catalunya
Parlaments durant la concentració d'aquest dimecres a la plaça Catalunya (Aitor Álvarez)

 

ARXIVAT A:
Covid-19DesescaladaCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut