El Panteó de Roma
El Panteó de Roma

Indignació a Roma per un grafiti al Panteó, un dels edificis històrics més antics del món

Les autoritats treballen per esborrar la pintada sense fer malbé l'edifici històric i per trobar qui hi ha darrere l'acte vandàlic, tasca difícil, ja que les càmeres de vigilància estan espatllades

RedaccióActualitzat

"Els extraterrestres existeixen", escrit en anglès i amb esprai de color blau, és la pintada que va aparèixer fa uns dies en un mur lateral del Panteó d'Agripa, a Roma, un dels edificis històrics més importants del món.

La vandalització ha indignat la ciutat. Els Carabinieri ja busquen l'autor del grafiti i els responsables culturals de Roma estudien com netejar la pintada sense que l'edifici quedi afectat. Però cap de les dues tasques és senzilla.

D'entrada, la zona exterior del Panteó no compta amb càmeres de vigilància que protegeixin la seva façana. Pot semblar incomprensible, però ja fa uns anys que es van espatllar i no es van reparar més. Per la seva banda, els restauradors de l'estat ja estan fent les primeres proves per esborrar el grafiti sense fer malbé les pedres del temple.

Milers de turistes visiten cada dia el monument (Fabio Frustaci/EFE)

Mariastella Margozzi, directora dels Museus Estatals de Roma, explica que estan treballant en un experiment amb un dissolvent i també amb una tècnica làser "que sembla més segura i ràpida".

"Pensem que aquesta mateixa setmana podrem esborrar-ho."

L'associació Retake Roma, que fa més de 10 anys que neteja pel seu compte les nombroses pintades en monuments i parets de la ciutat, ha denunciat aquest nou acte de vandalisme i ha exigit accions concretes a l'alcalde de la ciutat, Roberto Gualtieri

El famós Panteó d'Agripa va ser construït l'any 27 aC i reconstruït al segle II dC en temps de l'emperador Adrià, després d'haver patit un incendi. Actualment, és un dels edificis més ben conservats de l'època romana a la capital de l'antic imperi.

ARXIVAT A:
Cultura
Anar al contingut