Indignació a Manacor pels cossos trobats al cementiri sense enterrar
Indignació a Manacor pels cossos trobats al cementiri sense enterrar
Manacor

Indignació a Manacor pels cossos trobats al cementiri sense enterrar

Les restes van ser trobades durant una inspecció, algunes col·locades en caixes, en tres sales tancades des de feia més de 30 anys

RedaccióActualitzat

A Manacor es viu amb indignació la troballa, coneguda ahir, d'un gran nombre de cossos, que podrien ser més de dos-cents, dipositats fora de les sepultures al cementiri de la ciutat.

Les restes van ser trobades durant una inspecció, algunes col·locades en caixes, en tres sales tancades des de feia més de 30 anys.

No hi havia claus i els responsables municipals van haver de forçar les portes per poder-hi entrar. Es creu que els cossos van ser traslladats de forma provisional amb motiu d'unes obres de reforma i ampliació del cementiri, els anys 1982 i 83.

Mai es van tornar als nínxols originals, ni es va fer constar el trasllat al registre. Els familiars no van rebre informació d'aquests fets.

Es desconeix el nombre exacte de cossos i alguns estan sense identificar. La situació es complica perquè posteriorment molts nínxols van passar de lloguer a propietat i alguns van ser venuts a nous propietaris.

L'Ajuntament, que condemna els fets i els ha posat en coneixement de la justícia, ha demanat prudència i respecte davant un tema tan sensible. Ara caldrà fer les anàlisis per identificar cada una de les restes i després donar-hi sepultura amb dignitat. La Policia Nacional ha precintat les sales i investiga els fets.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut