Nou homes van ser detinguts per l'agressió a un grup de dones a Tangshan, al nord-est de la Xina
Nou homes van ser detinguts per l'agressió a un grup de dones a Tangshan, al nord-est de la Xina

Indignació a la Xina per la brutal pallissa a un grup de dones en un restaurant

El vídeo capturat durant els fets s'ha viralitzat a les xarxes socials i s'ha obert un debat sobre la violència masclista a la Xina

Redacció/AgènciesActualitzat

La policia xinesa ha detingut nou persones sospitoses d'haver comès una agressió. Les víctimes han estat diverses dones que es trobaven en un local a la ciutat de Tangshan, al nord-est de la Xina.

La pallissa va tenir lloc divendres a la matinada. Les càmeres de videovigilància del restaurant on van passar els fets mostren com un home s'acosta a una dona, que estava asseguda en una taula amb dues més, i li toca l'esquena amb la mà. La dona l'aparta i l'home comença l'atac.

De forma immediata, les companyes de la víctima s'aixequen a defensar la dona atacada i s'inicia una baralla brutal. De seguida s'hi van unint més homes, que venen de fora de l'establiment. El grup d'homes trasllada les dones al carrer, on les continuen apallissant amb la indiferència total dels testimonis.

La baralla va començar a l'interior d'un restaurant, quan un home va tocar l'esquena a una dona

Arran de les lesions produïdes, dues de les dones van ser hospitalitzades, tot i que ara estan estables. 

El govern de Tangshan va prometre "castigar els atacants, fer justícia amb les víctimes i mantenir l'ordre social" després dels actes. Així ho afirma l'agència de notícies Xinhua.

Els vídeos capturats per les càmeres de seguretat del local s'han fet virals durant les últimes hores. A la Xina, les xarxes socials, com Weibo, s'han saturat d'etiquetes relacionades i centenars de milions de publicacions que criticaven els fets.

Altres, justifiquen l'episodi dient que ell anava begut. "Dir que va begut s'utilitza per justificar que un home faci coses dolentes. Dir que ella anava beguda s'utilitza per justificar que a ella li passin coses dolentes", clama un eslògan compartit de forma massiva.

Un fet no aïllat

A la Xina, el sentiment de desprotecció de les dones és permanent. Molts comentaris a les xarxes socials denuncien la falta d'ajuda que van rebre les víctimes per part de qui va presenciar els fets.

Aquest cas, juntament amb l'intent de silenciar la impulsora del moviment #MeToo a la Xina el 2018, Xianzi, evidencien la violència masclista que hi ha al país

Mentre que el dret de les dones a viure sense violència està recollit als acords internacionals, fets com aquests continuen presents. En l'àmbit mundial, només un 40% de les dones busquen ajuda després de patir violència, cosa que obliga les institucions a promoure polítiques de prevenció i ajuda.

 

Anar al contingut