Indemnitzen un miler d'universitaris que van patir abusos per part d'un metge a Michigan

La universitat ha pagat 490 milions de dòlars als estudiants que van partir abusos per part del metge esportiu del centre, Robert Anderson

Indemnització milionària per a les més de mil víctimes de la Universitat de Michigan que van patir abusos sexuals per part del metge esportiu del centre.

Robert Anderson era el metge de l'equip de futbol i d'altres programes esportius del centre, on va treballar des del 1966 fins a la seva jubilació, el 2003. Anderson va morir el 2008.

El cas va esclatar el 2018 quan un exestudiant va denunciar que el doctor Anderson havia abusat d'ell durant els exàmens mèdics rutinaris. La universitat va iniciar una investigació interna, i el 2020 va fer una crida pública perquè altres possibles víctimes denunciessin si havien patit fets similars. Van reunir 1.050 testimonis.

Ara, la universitat ha arribat a un pacte amb aquests 1.050 demandants, que rebran una indemnització de 490 milions de dòlars.

"La Universitat de Michigan ofereix les seves sinceres disculpes per l'abús perpetrat pel difunt Robert Anderson. Esperem que aquest acord ajudi al procés de curació dels supervivents", ha dit Paul Brown, president de la junta directiva de la universitat, en un comunicat.

Els demandants han acordat amb els seus advocats el repartiment de 460 milions de la indemnització, mentre que els altres 30 milions es quedaran en un fons de reserva per a les possibles víctimes que es puguin presentar en un futur.

Amb aquest acord, que arriba després d'anys de negociacions, la universitat espera que quedin resoltes totes les denúncies d'abús contra Anderson.

No és el primer cop que la Universitat de Michigan es veu involucrada en un escàndol d'assetjament sexual.

El cas de Larry Nassar, exmetge de l'equip de gimnàstica dels Estats Units, i que va ser condemnat per haver abusat de 1.520 gimnastes, també va esquitxar la Universitat de Michigan, on Nassar va treballar durant diverses dècades.

En aquell cas, la universitat va arribar a un acord per indemnitzar amb més de 400 milions de dòlars les 332 víctimes de Nassar.

ARXIVAT A:
Assetjament sexual
Anar al contingut