Butlleta de l'Euromilions
Butlleta de l'Euromilions (Pixabay)
Lisboa

Indemnitzat després de pensar-se que era multimilionari per un error en l'Euromilions

Una cadena de televisió portuguesa es va equivocar al donar el número guanyador després d'un error en la web del sorteig

RedaccióActualitzat

La cadena de televisió portuguesa SIC haurà d'indemnitzar un espectador amb 7.500 euros després que, per error, li va fer creure que havia guanyat el sorteig de l'Euromilions.

Els fets van passar l'octubre del 2016 quan la televisió va informar erròniament del número premiat amb 156 milions d'euros. Segons la sentència judicial, l'home -en veure que la seva papereta coincidia amb el número guanyador- va tenir una "descàrrega emocional" perquè va pensar que s'havia convertit en multimilionari.

La resolució descriu que va viure un "entusiasme incontenible, emoció indescriptible i eufòria desmesurada, amb crits de felicitat".

Disset minuts després, però, en adonar-se de l'error va tenir un gran sentiment de frustració que va acabar amb una "depressió profunda" que va afectar la seva vida personal i laboral.

 

L'home es negava a creure l'esmena que va fer la televisió de l'error fins que va comprovar que era real a través d'internet.

Tot i que l'equivocació provenia de la web del sorteig, la pàgina que consultava des de feia 7 anys la cadena de televisió, la justícia considera que la cadena havia de contrastar el número. Qualifica l'error de "negligència inconscient".

El tribunal recorda al mitjà el seu deure de "compte, diligència, investigació i indagació" especialment davant d'un sorteig "d'interès" com l'Euromilions, una loteria que es juga en alguns estats europeus.

ARXIVAT A:
Loteria
Anar al contingut