EUA

Increpa uns cambrers per parlar espanyol entre ells a NY, es fa viral i perd la feina

RedaccióActualitzat
Un advocat de Manhattan, protagonista d'un dels vídeos virals de la setmana: Aaron M. Schlossberg es va queixar enèrgicament perquè, en un local de la ciutat, tots els treballadors parlaven en espanyol i va amenaçar-los de trucar al Departament d'Immigració. Mentre ho feia, el van gravar i ara han compartit el vídeo a les xarxes socials.

 

La història la fa pública Edward Suazo a Facebook, on explica que la seva dona i la seva millor amiga han viscut "l'experiència d'allò en què s'està convertint Amèrica".

Elles es van dirigir al cambrer en espanyol, al Fresh Kitchen de Manhattan, i aquest advocat les va increpar per no parlar en anglès i les va amenaçar de denunciar-les per ser immigrants il·legals.

"La meva propera trucada és a la policia d'Immigració per expulsar-los a tots del meu país."

Suazo es pregunta per què no poden parlar en la seva llengua materna si no s'estaven dirigint a ell. També demana que no provin de controlar-los, perquè els necessiten, i sentencia: "L'esclavitud es va acabar fa molt de temps."

 

El vídeo s'ha compartit més de 74.000 cops i té més de 5 milions de visualitzacions.

L'escriptor i activista dels drets humans Shaun King va compartir les imatges a Twitter i va demanar ajuda per identificar l'advocat. Els seus més de 972.000 seguidors ho van fer al cap de poques hores.

 

Schlossberg és advocat i seguidor de Trump, i parla espanyol. També s'ha sabut que va ser donant de la campanya del president americà i s'han fet públics alguns vídeos en què insulta altres estrangers.

Tota aquesta informació de la xarxa ha passat als mitjans americans, i els últims dies l'han empaitat pel carrer i l'han esperat a casa seva.

 

 

També la xarxa ha estat la responsable de fer una petició per inhabilitar-lo.

Hi ha, també, iniciatives amb més sentit de l'humor: es demanen diners per enviar-li uns "mariachis" a casa i l'han fet protagonista de molts mems, sobretot perquè en el seu currículum explica que parla castellà.

 

 

Finalment, ha estat acomiadat del despatx on treballava per la seva conducta racista.

ARXIVAT A:
Viral
Anar al contingut