Inclusió i diversitat, nous requisits dels Oscars per optar a millor pel·lícula

Amb la nova normativa estableixen percentatges que han de cobrir persones de color, asiàtiques, llatines, dones, persones amb discapacitat o persones de la comunitat LGBTQ davant i darrere de la pantalla

RedaccióActualitzat

Els premis Oscar canviaran el seu reglament per exigir a les candidates a millor pel·lícula que compleixin uns requisits mínims d'inclusió i diversitat racial. L'Acadèmia de Hollywood combat amb aquest anunci les crítiques que ha rebut els últims anys per la poca presència de persones negres o de col·lectius minoritaris entre els nominats.

Des de l'Acadèmia han donat unes pautes detallades d'inclusió i diversitat que els cineastes hauran de complir perquè el seu treball pugui optar a l'Oscar a la millor pel·lícula a partir del 2024:

 

Amb la nova normativa estableixen percentatges que han de cobrir dones, persones de color, asiàtiques, llatines, persones amb discapacitat o persones de la comunitat LGBTQ.

 

Els responsables dels premis més importants del cinema exigiran que les produccions que vulguin optar a l'Oscar a millor pel·lícula compleixin almenys dos d'aquests quatre requisits: que almenys un dels protagonistes representi una minoria, que el 30% dels secundaris formin part d'una minoria, que es compleixi aquest percentatge entre els treballadors rere les càmeres o que l'argument se centri en la història d'algun grup minoritari.

El president de l'Acadèmia, David Rubin, i el director executiu, Dawn Hudson, creuen "que aquests estàndards d'inclusió seran un catalitzador per a canvis essencials i duradors en la nostra indústria".

Les crítiques a l'Acadèmia de Cinema es van intensificar el 2016 amb l'etiqueta #OscarsSoWhite de les xarxes socials, una reacció contra dos anys consecutius sense cap persona negra entre els 20 nominats a les quatre categories d'actor i actriu.

 

De cara a les edicions del 2022 i del 2023, l'Acadèmia valorarà el compliment d'aquests criteris, però no els exigirà fins a l'edició del 2024.

Enguany, la pel·lícula sud-coreana "Paràsits" va fer història en la 92 gala dels Oscars de Hollywood.

Bong Joon-ho, director de "Paràsits"

 

La pel·lícula de Bong Joon-ho va guanyar quatre Oscars de pes: millor pel·lícula, millor pel·lícula internacional, millor direcció i millor guió. És la primera vegada que un llargmetratge no parlat en anglès guanya en la categoria de millor pel·lícula.

ARXIVAT A:
CinemaPremis Oscar
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut