La policia basca ha hagut d'intervenir
Sestao

Incidents en un míting de Vox amb Santiago Abascal a Sestao, a Euskadi

L'Ertzaintza ha carregat contra els manifestants antifeixistes després que han llançat objectes com a protesta per la presència del líder de Vox; un objecte ha ferit la diputada d'extrema dreta Rocío de Meer

Actualitzat

Els agents antidisturbis de la policia basca han intervingut aquest divendres a la nit en un míting de Vox a Sestao, a Euskadi, el primer dia de la campanya de les eleccions basques, que ha arrencat aquesta mitjanit de dijous.

Diverses persones convocades per grups antifeixistes han llançat pots de fum, pedres i ampolles com a protesta per la presència del líder de Vox, Santiago Abascal. Un d'aquests objectes ha tocat la diputada de la formació d'extrema dreta Rocío de Meer, i li ha fet un tall a la cella.

El partit d'extrema dreta ha penjat a les xarxes socials la imatge de la ferida de la diputada, i ha carregat contra el PNB.

 

Abascal, en el míting de Sestao (EFE)

Abascal ha dit que el seu partit actuarà contra el cap del dispositiu de l'Ertzaintza i la consellera de Seguretat del govern basc per no haver dissolt la manifestació antifeixista, que ha aplegat centenars de persones.

El lehendakari Urkullu ha reaccionat amb un fil a Twitter en què ha demanat respecte a totes les parts i ha condemnat la manera de procedir de tothom alhora que ha denunciat la "dinàmica de retroalimentació sospitosa".

 

Les enquestes, favorables al PNB

Segons les últimes enquestes, el PNB tornaria a guanyar còmodament  les eleccions del 12 de juliol.

El partit del lehendakari, Iñigo Urkullu, sumaria 4 escons més i obtindria els millors resultats des del 1984.

EH Bildu es consolidaria com a segona força amb un diputat més.

El Partit Socialista també es reforça i passaria a ocupar la tercera força, al davant de Podem, que perdria 3 diputats. Partit Popular i Ciutadans també perdrien 4 diputats.

ARXIVAT A:
País BascEleccions
Anar al contingut