Badalona

Incidents durant la manifestació pel jove mort quan intentava fugir d'un cotxe dels Mossos

Almenys tres persones han quedat ferides en els incidents que hi ha hagut durant una manifestació que s'ha fet a Badalona en protesta per la mort d'un jove quan intentava fugir d'un cotxe en marxa dels Mossos d'Esquadra. Els ferits acusen els agents d'haver-los agredit.

Actualitzat

La manifestació, convocada pels familiars i amics de Sergio Carmona, el jove mort en intentar fugir d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra on anava detingut, ha acabat amb incidents.

Al voltant de les vuit del vespre, un cop ja dissolta la manifestació, un grup de cinc joves han continuat davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra -on ha acabat la protesta- amb actitud agressiva, segons fonts de la policia autonòmica.

Tres furgons dels Mossos han sortit de l'edifici per procedir a identificar-los i, en aquell moment, dos dels joves han fugit, segons les mateixes fonts.

En la seva fugida, un dels individus ha saltat un mur del carrer Can Riera i s'ha fet una forta contusió en un genoll, que ha obligat a traslladar-lo en ambulància fins a l'hospital de Badalona.

"Volem justícia"

Fins a aquell moment, la manifestació pels carrers de Badalona havia transcorregut amb tranquil·litat tot i els crits de "volem justícia", "Mossos assassins", "no pot ser, abús de poder" i "un fill mort, un 'madero' mort" que s'han sentit durant tot el recorregut fins a la comissaria dels Mossos.

La dona de la víctima, Puri Moreno, ha demanat, com ja havia fet anteriorment, que es faci "justícia" i que "si hi ha testimonis, que es posin en contacte amb la família, que no els passarà res".

Moreno manté que els agents van propinar una pallissa al seu marit i que són "responsables" de la seva mort. A més, ha afegit que "els culpables continuen al carrer i treballant". "Si fóssim nosaltres, ja seríem a la presó", ha assegurat.

Els manifestants, que han tallat el trànsit, portaven una pancarta on es podia llegir "per una errada, han pres la vida a un nen de 22 anys i, tot i que siguin els Mossos, que paguin per aquesta raó".

Investigació policial

La tia de la víctima, Mari Ángeles Arredondo, ha explicat que divendres es va reunir amb els Mossos i que aquests van demanar "paciència" a la família i que esperin que acabi la investigació policial i que hi hagi una resolució per part del jutge.

Segons Arredondo, els han permès fer la manifestació tot i ser la jornada de reflexió. Només els han demanat com a condició que aquesta transcorregués amb tranquil·litat.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut