"Incerta glòria", "Estiu 1993", "La llibreria" i "Tierra firme", les més nominades als Gaudí

La cinta d'Agustí Villaronga, amb 16, iguala el rècord de nominacions aconseguit per "Eva" l'any 2012

Actualitzat

Quatre pel·lícules destaquen en les nominacions d'aquest any als premis Gaudí que concedeix l'Acadèmia del Cinema Català.

La que té més nominacions és "Incerta glòria", d'Agustí Villaronga, amb 16, entre les quals hi ha millor pel·lícula, direcció, guió, i els quatre intèrprets. Iguala, així, el rècord de nominacions aconseguit per "Eva" l'any 2012.

 

La segueix "Estiu 1993", amb 14 nominacions, entre les quals millor pel·lícula, la direcció i el guió de Carla Simón, i millor actriu per a la nena protagonista, Laia Artigas.

 

"La llibreria" té 12 nominacions, inclosa la de millor pel·lícula en llengua no catalana, i la direcció i el guió d'Isabel Coixet.

 

I la quarta pel·lícula del grup de destacades és "Tierra firme", de Carlos Marques-Marcet, que té 11 nominacions, inclosa la de millor pel·lícula en llengua no catalana, la direcció, el guió i el seu trio d'intèrprets.

 

A molta distància, se situa "Brava", de Roser Aguilar, amb 3 nominacions, que lluitarà pel guardó a millor pel·lícula, on s'ha colat també "La película de nuestra vida", d'Enrique Baró. 

L'actor David Verdaguer, que també està nominat per a millor protagonista masculí per "Estiu 1993", presentarà la gala d'entrega dels premis.

Serà el 28 de gener on l'actriu Mercè Sampietro rebrà el Gaudí d'Honor en reconeixement a la seva extraordinària trajectòria cinematogràfica. L'actor ha donat alguna pista de com serà la cerimònia, que dirigirà Lluís Danés. 

En total, l'Acadèmia del Cinema Català ha nominat 30 films, 12 dels quals els han dirigit dones. La presidenta de l'Acadèmia, Isona Passola, ha anunciat que, per primera vegada, el públic podrà votar quina és la seva pel·lícula favorita i entre tots els participants es farà un sorteig. El que el guanyi tindrà un passi anual per anar al cinema quan vulgui i un abonament a Filmin.cat.  

Els actors Nora Navas i Àlex Brendemühl han estat els encarregats de revelar els nominats d'aquesta desena edició dels Gaudí.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut