Bombers contra el foc a Califòrnia
Bombers contra el foc a Califòrnia
Los Angeles

Els incendis fora de control de Califòrnia obliguen a evacuar 200.000 persones

Els més de 5.700 bombers que treballen a la zona se senten impotents davant la devastació de les flames

Actualitzat

Continuen fora de control els incendis que afecten el nord de Los Angeles, a Califòrnia. Els bombers no troben la manera d'aturar unes flames que han obligat a evacuar més de 200.000 persones i a tancar escoles, unes 250, i mitjans de transport.

El tancament d'escoles ha afectat una quarta part dels 640.000 estudiants de la zona de Los Angeles que ara no poden anar a classe. La Universitat de California-Santa Barbara també ha cancel·lat les classes.

Diversos incendis descontrolats amenacen els comtats de Ventura i Los Àngeles. 12.000 contruccions estan sota l'amenaça del foc. 260.000 cases s'han quedat sense electricitat.

El governador de Califòrnia, Jerry Brown, ha declarat l'estat d'emergència i ha destinat els fons necessaris per fer front a la situació.

 

 

No es preveu que la situació millori en les pròximes hores perquè els vents continuen molt forts, S'ha passat dels 130 quilòmetres per hora als 80, amb canvis constants de direcció. Cal destacar l'anomenat vent de Santa Anna, que bufa molt sec des del desert de Califòrnia.

De moment, ja han cremat unes 40.000 hectàrees, però es preveu que aquesta xifra augmenti. Més de 5.700 bombers que treballen a la zona se senten impotents davant la devastació de les flames, que han arribat al comtat de Ventura, d'on s'han evacuat 30.000 persones amenaçades pel foc.

 

 

Una de les últimes zones afectades és l'exclusiu barri de Bel Air, a Beverly Hills. Una de les àrees preferides pels milionaris de Los Angeles. A la vall nord de San Fernando, a Los Angeles, també han hagut de marxar els habitants de 2.500 cases i d'un centre de convalescència. Les autopistes estan obertes per facilitar l'evacuació.

 

 

Anar al contingut