El dibuixant Lars Vilks viu fa tres anys sota amenaces. (Foto: Reuters)
El dibuixant Lars Vilks viu fa tres anys sota amenaces. (Foto: Reuters)
Societat

Incendi premeditat a la casa del caricaturista suec de Mahoma

La policia sueca investiga un incendi provocat a la casa del dibuixant suec Lars Vilks, que va caricaturitzar Mahoma amb un gos i que, fa tres anys, va rebre amenaces de diversos grups islàmics, entre ells Al-Qaida. La policia creu que els autors de l'atac haurien entrat per la finestra per provocar el foc, que finalment s'ha apagat tot sol. En el moment de l'incendi, a la casa no hi havia ningú i els agressors hi van deixar ampolles amb benzina. No s'han produït, encara, detencions.

Actualitzat
El dibuixant Lars Vilks està amenaçat des de l'agost del 2007 per publicar un retrat de Mahoma amb un gos. Els desconeguts que han assaltat casa seva, al sud de Suècia, es van trobar la casa buida en entrar, presumiblement per les finestres. El servei d'intel·ligència suec, la Säpo, i tècnics de la policia han aclarit que l'incendi provocat ha estat menor i que s'ha apagat tot sol, sense provocar danys materials d'importància.

L'incident ha tingut lloc quatre dies després que Vilks hagi estat agredit durant una conferència sobre art i llibertat d'expressió a la Universitat d'Uppsala, al nord d'Estocolm, quan mostrava dos joves fent l'amor amb unes caretes de Mahoma. El dibuixant ha confirmat haver rebut amenaces telefòniques els últims dies i ha anunciat que té la intenció de canviar de residència.

Fa dos mesos, diverses persones van ser detingudes a Irlanda i els Estats Units per formar part d'un suposat pla per assassinar Vilks.

Anar al contingut