Estabilitzats els quatre focus de l'incendi de Roses, que podria ser intencionat

RedaccióActualitzat

Un incendi crema a Roses, a l'Alt Empordà. Hi ha quatre focus i se sospita que és intencionat.

En l'extinció del foc, han arribat a participar-hi 40 dotacions terrestres i una quinzena de mitjans aeris que s'han retirat en arribar el vespre. Hi han quedat una desena de dotacions terrestres sobre el terreny.

El foc ha començat a tres quarts de cinc de la tarda i ha afectat una zona d'unes 9,5 hectàrees repartits en quatre focus: 3,17 hectàrees; 3,2; 2,6; i 0,6. Totes dins del Parc Natural del Cap de Creus.


L'incendi ha obligat a tallar les carreteres GI-613 i GI-614 a Roses durant tres hores. Els bombers també han demanat el confinament de les urbanitzacions de Puig Rom i Mas Fumats, a Roses, durant la tarda.

També s'han tallat els accessos a les zones de Canyelles, Almadrava, cala Jòncols i cala Montjoi. No s'hi podia entrar, però les persones que eren a la zona podien sortir-ne. Tampoc es podia circular de Port de la Selva en direcció Cadaqués.

 

 

Els talls de trànsit han provocat una cert caos de circulació:


L'incendi podria ser provocat

Sobre les causes de l'incendi, sense tenir confirmació oficial, Montse Mindan, alcaldessa de Roses, ha explicat al 3/24 que segons la seva experiència podria ser provocat:

"Calor, tramuntana, algun malvat: foc."

Els agents rurals admeten que aquesta és una de les hipòtesis:


El fet que s'hagin donat quatres focus separats en espai i temps reforça la idea que podria ser intencionat, segons ha reconegut Ignasi Dalmases, cap dels agents rurals de Girona.

 

Els vídeos de l'incendi

L' Associació de Voluntaris de Protecció Civil del Port de la Selva ha anat fent un seguiment dels moments més complicats de les tasques d'extinció:

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut