Un incendi destrueix un bar del carrer de Balmes de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra investiguen l'origen del foc, que no ha causat cap ferit

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació sobre les causes de l'incendi que ha destruït un bar del carrer de Balmes de Barcelona, en el districte de Sarrià-Sant Gervasi.

L'incendi s'ha declarat aquesta matinada. S'hauria originat al bar Le Vendome, als baixos de l'edifici del número 320, a la cantonada amb el carrer del Francolí, a prop de l'estació de Pàdua dels Ferrocarrils de la Generalitat.

 

 

L'origen de l'incendi podria ser intencionat: una veïna ha explicat al Canal 324 que una persona encaputxada hauria llançat un artefacte incendiari a l'interior del bar. 

Posteriorment, segons els bombers, hi hauria hagut diverses explosions.

Laura Vilalta, veïna de l'immoble, ho ha viscut així.

"Estàvem dormint i hem sentit una forta explosió. Hem mirat per la finestra i hem vist que al local del costat hi havia fum. De seguida hem agafat la jaqueta i les sabates, i hem baixat corrents."

 

 

Les flames, inicialment de molta intensitat, han afectat completament Le Vendome, que ha cremat amb virulència, i s'han propagat per la façana fins al segon pis.

 

 

Deu dotacions d'emergències, entre bombers i ambulàncies, s'han desplaçat al lloc dels fets.

Han estat desallotjats una desena de veïns, una part dels quals ja han pogut tornar a casa.

 

 

A les set del matí els bombers ja havien aconseguit extingir el foc, que no ha causat cap ferit.

Els efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) han atès una persona amb un atac d'ansietat i una dona embarassada que semblava que podia haver inhalat fum, però no era així.

Abans de les vuit del matí, el trànsit d'aquest tram del carrer de Balmes ja ha quedat restablert, amb restriccions en sentit ascendent.

L'Ajuntament ha activat el servei del Centre d'Urgències i Emergències Socials (CUESB), per si és necessari allotjar algun veí.

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut