Incendi d'un gratacel de 24 plantes a Londres (Reuters)
Incendi d'un gratacel de 24 plantes a Londres (Reuters)
Londres

Almenys 12 morts en l'incendi d'un edifici de 24 plantes a Londres

Hi ha com a mínim 78 persones ferides, 18 de les quals de gravetat

RedaccióActualitzat

Un incendi de grans dimensions ha cremat un gratacel residencial de 24 plantes a Londres, a la zona oest. La policia de Londres ha confirmat que almenys hi ha dotze víctimes mortals, però assenyala que molt probablement la xifra pujarà.

En aquest sentit, l'alcalde de Londres, Sadiq Khan, ha confirmat que hi ha persones desparegudes.

 

Segons els Bombers de Londres com a mínim 78 persones han resultat ferides, 18 de les quals de gravetat. Han aconseguit rescatar 65 persones amb vida de l'edifici d'apartaments, si bé sospiten que podria haver-hi més gent atrapada.

Es tracta d'un "succés sense precedents", ha manifestat el responsable dels Bombers, que ha afegit que en els seus 29 anys com a bomber "mai havia vist res d'aquesta magnitud".

 

Els testimonis diuen que l'alarma d'incendis no va sonar

Uns testimonis asseguren que han sentit persones cridant i llançant-se per la finestra, mentre des dels carrers alertaven que no es llancessin. Els veïns han explicat que l'alarma d'incendis no ha sonat i que temien que es tractés d'un atemptat terrorista.

 

 

Els Bombers diuen que poden treballar-hi amb seguretat

Malgrat el perill d'ensorrament, el responsable dels Bombers ha assegurat que, de moment, la situació de la torre Grenfell continua sent prou segura per treballar-hi.

 

 

No se saben les causes del sinistre, que ha començat uns minuts abans de la una de la matinada, quan la majoria de veïns dels 120 apartaments eren a casa, i els Bombers han començat a controlar les flames passades les set del matí.

El foc s'ha propagat molt ràpidament i amb molta virulència i ha afectat tots els pisos a partir de la segona planta, malgrat els esforços dels més de 200 bombers i quaranta vehicles d'extinció desplaçats a la zona. Hi ha el risc que l'edifici es pugui ensorrar.

Durant la nit les flames eren imponents, però amb el pas de les hores han anat disminuint i hi ha una columna de fum visible a tota la ciutat.

 

 

Els veïns d'aquest bloc d'habitatges socials alertaven de l'elevat risc d'incendi

L'edifici es coneix com la Torre Grenfell. Està situat al barri de Lancaster West, al districte de Kensington i Chelsea, i es va construir el 1974. Es tracta d'un bloc d'habitatges socials propietat del districte. L'any 2010, un grup de veïns es van constituir en col·lectiu i van denunciar el mal estat de l'edifici i ja alertaven de l'elevat risc d'incendi.

Alguns testimonis expliquen com han viscut l'incendi:

"M'han despertat a tres quarts de dues per dir-me que la Torre Greenfell s'estava cremant, i quan ho he vist des del jardí he vist que havia començat per un costat, cap al segon pis, però s'ha anat estenent fins que l'ha consumit tot."

"Hem sentit gent cridant. Vivim allà, a cinc minuts, i senties perfectament gent cridant: "Ajuda, ajuda!" I feien llum amb els mòbils perquè els veiéssim. Però no hi podíem fer res. Hem dut aigua a la gent que estan atenent al centre d'esports."

Els testimonis també han recollit l'incendi a les xarxes socials sota els hashtags: #NorthKensington, #LondonFire, #westlondon i #grenfelltower.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut