Capellades

Els bombers donen per controlat l'incendi de Capellades

Superat el moment de més risc, la tarda d'aquest dijous, la millora de les condicions meteorològiques n'han facilitat l'estabilització i el control

RedaccióActualitzat

Els bombers ja han controlat l'incendi que crema des de dimecres a Capellades. L'anunci l'ha fet a dos quarts de dues del migdia el cap d'intervenció dels Bombers de la Generalitat, Ricard Expósito:

"Acabem de donar l'incendi per controlat, ja que hem assolit l'objectiu d'encerclar tot el perímetre amb mànega, i això ens dona la seguretat de poder donar resposta a qualsevol incidència de forma immediata i evitar que hi hagi cap propagació més enllà d'aquest confinament."

Expósito ha explicat que ara es dedicaran a vigilar la zona cremada per terra i per aire per detectar les revifades que hi pugui haver. S'hi dedicaran els mateixos 30 vehicles d'aigua, i calculen que hauran de passar uns quants dies poder-lo donar per extingit.

El cap d'intervenció dels bombers, Ricard Expósito, aquest divendres a Capellades


Només quedava un 10% per estabilitzar

Després d'una llarga nit de feina, els bombers havien aconseguit que a primera hora del matí només quedés un 10% del perímetre per estabilitzar. Poc després, ja el tenien tot:

 

Per aconseguir-ho, 35 dotacions de bombers i maquinària pesant han continuat treballant tota la nit en l'extinció de l'incendi, que està actiu des de dimecres.

Aquest divendres al matí s'han incorporat a l'operatiu 8 mitjans aeris. Es preveu que les condicions meteorològiques afavoriran les tasques d'extinció.

Expósito ja havia previst a mig matí que cap al migdia molt probablement ja el tindrien controlat. Llavors ja tenien controlada el 40% de la superfície cremada i el 60% restant estava estabilitzada i en alguns punts ja es donava per extingit el foc.


El temor de les revifades

L'escenari era més optimista que aquest dijous, perquè no hi havia hagut represes del foc importants, que era el que més temien els bombers, i es preveu que la intensitat del vent i de les temperatures continuïn anant a la baixa.


Els Agents Rurals calculen que la zona cremada fins ara és d'unes de 55 hectàrees. L'atenció se centrava aquest divendres a la zona nord de l'incendi, pròxima a la Pobla de Claramunt, on hi ha molta massa forestal.

La principal preocupació dels Bombers des d'un principi ha estat la potencialitat de l'incendi de descontrolar-se en una orografia molt accidentada i, alhora, la seva mateixa seguretat per les característiques del terreny.


Similituds amb el d'Horta de Sant Joan

El cel de Capellades des de dimecres ha estat un continu anar i venir d'helicòpters i avions, llançant aigua o vigilant revifades en un incendi que, just deu anys després, ha recordat força les característiques del d'Horta de Sant Joan, en què van morir 5 bombers.

Es tracta d'una zona ben abrupta, la muntanya de Miramar, i un perímetre de foc que no ha cremat de manera contínua i, per tant, amb zones a dins que encara es poden incendiar.

 

ARXIVAT A:
Incendis
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut