Els Mossos d'Esquadra s'han desplegat a la zona
Els Mossos d'Esquadra s'han desplegat a la zona. Imatge d'arxiu de dos agents(Mossos d'Esquadra)

Imputen un inspector dels Mossos per gravar amb mòbil una reunió d'unes proves d'ascens

L'agent, que optava a una plaça d'intendent, ha estat apartat de les seves funcions i traslladat al Complex Central Egara a fer altres tasques fins que s'aclareixin els fets

Actualitzat

El jutge imputa un inspector dels Mossos d'Esquadra per revelació de secrets, després que l'hagin acusat de gravar amb un telèfon mòbil la preparació de les proves d'ascens a inspectors i intendents, unes proves que es van haver d'aturar quan es va trobar un mòbil gravant a la reunió del tribunal, a finals setembre. L'examen de selecció de 10 intendents i 24 inspectors del cos es va ajornar.

L'agent optava a una plaça d'intendent --convocatòria de la qual l'han expulsat-- i també era membre del tribunal avaluador per a la d'inspector.

Apartat de les seves funcions

Arran de l'expedient disciplinari obert a l'agent, Interior l'ha apartat de les seves funcions com a membre de la Divisió d'Avaluació de Serveis, que ocupava fins ara, així com del tribunal d'accés al cos. Aquesta unitat, comandada pel major Josep Lluís Trapero, té un intendent i tres inspectors, un dels quals és el mosso imputat.

L'agent ha estat traslladat al Complex Central Egara a fer altres tasques fins que s'aclareixin els fets.

El cas ha entrat en un procés judicial. La jutgessa ha obert la fase d'instrucció del cas al jutjat i ha citat a declarar com a investigat un inspector, que era suplent del tribunal.

Un mòbil gravant fa suspendre les proves

L'incident va passar el 22 de setembre, quan es va trobar un mòbil amb la gravadora activa amagat en un calaix de la sala on es reunia el tribunal avaluador dels processos de selecció. El telèfon no tenia SIM i era de prepagament.

La Direcció General de la Policia va encarregar la investigació del cas a la Divisió d'Afers Interns. Immediatament, es van suspendre els dos processos de selecció temporalment des del dilluns 3 d'octubre, quan la suspensió es va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat, fins a un màxim de 15 dies.

Afers Interns assegura que, un cop analitzat el mòbil, no hi ha hagut cap consumació de la tupinada i per això s'ha reprès el procés selectiu. La presidenta del Tribunal Qualificador ha emès un informe amb data 19 d'octubre que conclou que "no hi ha hagut afectació en els processos selectius dels principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat en l'accés i promoció a la funció pública, i que es poden reprendre amb totes les garanties".

Aquest cas s'afegeix als problemes sorgits les últimes setmanes als Mossos d'Esquadra pel cessament del comissari en cap del cos, Josep Maria Estela.

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraEspionatgeJudicial
Anar al contingut