Marine Le Pen té diferents fronts oberts (Reuters)
Marine Le Pen té diferents fronts oberts (Reuters)
París

Imputen Marine Le Pen per publicar fotos d'execucions d'Estat Islàmic a Twitter

Acusen la líder ultradretana de difondre imatges violentes i podria ser condemnada a tres anys de presó

RedaccióActualitzat

La justícia francesa ha imputat la líder del Front Nacional (FN), Marine Le Pen, per haver publicat a Twitter unes fotografies d'execucions d'Estat Islàmic. La fiscalia l'acusa de difusió d'imatges violentes, delicte pel qual podria rebre una pena de fins a tres anys de presó i 75.000 euros de multa.

Els fets van passar el desembre del 2015. Marine Le Pen va penjar al seu compte de Twitter imatges d'execucions per part d'Estat Islàmic en resposta a un periodista que havia comparat el grup jihadista amb el Front Nacional. "Això és Estat Islàmic", va assenyalar la política francesa en el missatge, abans de retirar una de les tres instantànies, la de la decapitació del periodista James Foley, a petició de la família d'aquest reporter nord-americà.

La presidenta de l'FN va mantenir, però, la foto d'un home aixafat per les cadenes d'un tanc.

 

 

I la imatge d'un presoner en flames dins d'una gàbia.

 

 

Dues fotos de la propaganda d'Estat Islàmic que van donar pas a una investigació d'una jutge de Nanterre, als afores de París. Una investigació per difusió d'imatges violentes que ha derivat ara amb la imputació de Marine Le Pen.

La notícia coincideix amb la publicació a França del primer volum de les memòries del seu pare i antic líder de l'extrema dreta francesa, Jean-Marie Le Pen, amb el qual està enfrontada. Arriba també a 10 dies del congrés de la seva formació, que ha de servir per refundar el partit després de la derrota a les presidencials de l'any passat davant Emmanuel Macron.

 

ARXIVAT A:
Extrema dretaTwitterEstat Islàmic
Anar al contingut