Salt

Imputen l'exalcalde de Salt en relació amb una presumpta estafa immobiliària als antics terrenys de la Gassol

El jutjat imputa l'exalcalde de Salt, i actual portaveu del grup de CiU, Jaume Torramadé, en la investigació d'una suposada estafa per la venda dels terrenys de l'antiga fàbrica Gassol. La querella la van posar uns empresaris que es van sentir estafats, perquè, segons ells, van comprar els terrenys per 27 milions d'euros amb la garantia de l'aleshores alcalde que es requalificarien per fer-hi pisos.

Actualitzat
El detonant de l'afer judicial ha estat una querella presentada per un empresari i inversor empordanès, Salvador Sallés. A la querella, l'empresari acusava el propietari d'una part dels terrenys de l'antiga factoria, Raimon Sanfeliu, i un intermediari, Francesc Xavier Planella, d'haver-lo estafat en una operació per la compravenda dels terrenys, que va resultar fallida.

L'any 2006, les dues parts van signar un contracte privat, on es recollia que el valor de l'operació ascendia a 27,2 milions d'euros, dels quals Planella se n'emportaria més de tres milions com a intermediari. Segons l'acord, un cop es requalifiquessin els terrenys, l'empresa de Sallés, Turistime S.L., podria aixecar un mínim de 300 pisos a la zona que ocupaven les naus en desús.

Perquè això fos possible, però, calia que es requalifiquessin els terrenys per tipificar-los com a urbanitzables. I aquí és on entra en joc l'exalcalde de Salt, Jaume Torramadé (CiU). Segons descriu el denunciant, Torramadé s'hauria compromès a fer efectiu el canvi de qualificació i a tirar endavant el Pla Parcial abans del febrer del 2008.

Les eleccions municipals, però, van canviar el color polític a l'Ajuntament de Salt i, a dia d'avui, encara no s'ha fet cap actuació urbanística als antics terrenys de la Gassol. Per això, l'empresari empordanès va presentar una querella criminal. Salvador Sallés sosté que ja havia avançat 7 milions d'euros per l'operació i que se sent estafat.

Torramadé ha reconegut que dos mesos abans de les eleccions del 2007 va signar un document en què s'avalava aquesta requalificació.

L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, ha expressat el seu malestar perquè Torramadé no li havia dit que estigués imputat en aquest cas, i ha garantit que mentre no es resolgui, no hi haurà canvis en la qualificació dels terrenys de la Gassol.

Anar al contingut