Imprudència en alerta màxima: 137 focs causats per cigarrets els últims 5 anys

Enxampen un home llençant, des del cotxe, un cigarret sense apagar al bosc

RedaccióActualitzat

Les altes temperatures demanen màxima precaució i evitar qualsevol imprudència, però sembla que el missatge no arriba a tothom.

Aquestes imatges van ser gravades aquesta mateixa setmana a la carretera de Sant Pere de Rodes a Vilajuïga.

Un home fuma en un cotxe i va llençant la cendra per la finestra, sense tenir cap mena de cura. En un moment donat, i sense apagar el cigarret, el llença cap al marge, directament a la vegetació.

 

 

Els Mossos d'Esquadra ja han rebut aquest vídeo i l'estan analitzant.

Actituds com aquesta són les que s'han d'evitar i denunciar. Una imprudència així pot provocar un incendi de grans dimensions.

 

 

Segons dades del Departament d'Agricultura, en els últims 25 anys, els focs provocats per cigarrets han estat més del 6%.

 

 

Si ens fixem només en els últims cinc anys, el percentatge baixa una mica: 5,3%

Però si en comptes de mirar el percentatge ens fixem en la xifra absoluta, estem parlant d'una xifra més impactant: 137 focs originats per un cigarret.

Delicte per imprudència

Llençar una burilla pot ser constitutiu d'un delicte per imprudència. Ho preveu la Llei Orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del Codi Penal.

Segons aquesta llei, cremar un bosc pot comportar penes de presó d'un a cinc anys i multa de dotze a divuit mesos.

Les penes s'agreugen si l'incendi comporta perill per a la vida de les persones: de 10 a 20 anys. I en tot cas s'ha d'imposar la pena de multa de dotze a vint-i-quatre mesos.

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut