Barcelona

Implaten per primera vegada a Catalunya vàlvules aòrtiques sense necessitat d'una operació

L'Hospital de la Vall d'Hebron ha posat en pràctica per primera vegada una tècnica innovadora. Ha implantat vàlvules aòrtiques sense necessitat de fer cap intervenció quirúrgica. Es tracta d'un tractament dins de la medicina cardíaca pensat per a pacients que tenen un elevat risc si se sotmeten a una operació, com per exemple la gent gran. Dos pacients catalans ja tenen la vàlvula implantada amb aquesta tècnica i dos més estan a l'espera de sotmetre's a la tècnica.

Actualitzat

L'àrea del cor de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona ha presentat una nova tècnica per a pacients del cor que tenen un risc quirúrgic elevat. Pilar Tornos, cap de l'àrea, ha explicat que es tracta d'implantar vàlvules al cor sense la necessitat de fer una intervenció quirúrgica a pacients que, en alguns casos, tenen un risc del 50% o, fins i tot, superior.

La tècnica permet, per exemple, que pacients amb estenosi aòrtica severa, és a dir, que no expulsen bé la sang del cor, i que en principi tindrien una esperança de vida de cinc anys, l'allarguin com si no estiguessin malalts.

Tornos ha destacat que es tracta d'una tècnica molt preliminar que s'està posant en pràctica amb molta cura, ja que no es tracta d'"una solució, sinó d'una possible via de solució".

Anar al contingut