Esplugues de Llobregat

Implanten a l'Hospital de Sant Joan de Déu la primera mà biònica a una noia de 13 anys

Un equip de metges de l'Hospital Sant Joan de Déu han col·locat per primera vegada a Europa una mà biònica a una pacient pediàtrica. Es tracta d'una noia de 13 anys a qui han implantat una pròtesi que li permetrà ara tenir molta més precisió a l'hora d'agafar objectes o teclejar un text a l'ordinador, per exemple. La mà biònica té elèctrodes que estan en contacte amb la pell i s'activa en funció de l'esforç dels músculs que fa l'avantbraç.

Actualitzat

La Carlota ja fa 20 dies que prova la seva nova mà. Fins ara, amb un mà ortopèdica tenia força problemes perquè li mancava precisió a l'hora de fer moviments molt elementals. Ara, però, la noia de 13 anys diu que se sent amb molta més capacitat d'agafar amb seguretat un got, o escriure amb el teclat de l'ordinador.

Amb la mà biònica que els metges de Sant Joan de Déu han aconseguit implantar-li amb èxit, pot doblegar els dits i li permet, per exemple, agafar unes claus o una targeta de crèdit, una acció que fins ara la pacient no podia fer. A més, la mà biònica és molt més estètica, una característica que pot semblar secundària, però que com han explicat els metges, és molt important en els casos de pacients adolescents.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut