Impagaments a 1.500 treballadores d'una empresa de serveis públics externalitzats
Unes 1.000 famílies amb persones dependents veuen en perill el servei d'assistència domiciliària

Impagaments a 1.500 treballadores d'una empresa de serveis públics externalitzats

Ajuntaments i escoles catalanes tenien subcontractats a Senfo els serveis d'assistència domiciliària, mestres de llars d'infants i monitores, entre d'altres

RedaccióActualitzat

Prop de 1.500 empleades de l'empresa de serveis Senfo no cobren des de principis de maig. La majoria són treballadores de serveis públics externalitzats, com ara els prestats a escoles o residències, però també n'hi ha d'assistència domiciliària. Les cuidadores veuen que la seva feina perilla i les persones dependents tenen por de perdre el servei.

Aquestes treballadores van a casa d'una persona dependent per donar-los un cop de mà, però no cobren des del maig. També es paguen la benzina de la seva butxaca i totes les despeses derivades de la feina.

A principis de mes, l'empresa de serveis que les contracta, Senfo, va deixar d'ingressar la nòmina a prop de 200 treballadores que atenen un miler de famílies amb persones dependents de fins a catorze municipis del Baix Llobregat, el Vallès i l'Anoia com Vallirana, Sant Celoni o Igualada. Pràcticament totes les cuidadores segueixen anant als domicilis sense cobrar. A més, si no hi van, poden perdre la feina.

"Són persones grans a qui no pots deixar soles i has de seguir treballant, sí o sí", explica Rafi Díaz, treballadora familiar a dinou llars de Santa Coloma de Cervelló i que no està cobrant. Algunes han tingut més sort i ajuntaments com el de Sant Andreu de la Barca i Sant Pere de Ribes han assumit les nòmines fins que trobin un nou adjudicatari.

 

Els treballadors i treballadores de Senfo s'organitzen en assemblea per exigir cobrar el que els deuen

 

Tots els serveis, afectats

Senfo també gestiona residències i serveis educatius com mestres de llars d'infants i monitores, que s'estan mobilitzant per reclamar solucions. Volen cobrar i recuperar els diners que els deuen.

 


Però mentre els treballadors i treballadores es reuneixen en assemblea, Senfo continua sense posar-se en contacte amb ells ni amb els mitjans de comunicació per donar explicacions pels impagaments que, segons els sindicats, afectarien unes 1.500 persones.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut