L'incendi de Notre-Dame, vist des d'un dels ponts del Sena (Reuters)
L'incendi de Notre-Dame, vist des d'un dels ponts del Sena (Reuters)
París

Impacte i dolor pel foc devastador de la catedral de Notre-Dame de París

Nombrosos dirigents polítics mostren a la xarxa la tristesa per l'incendi en un dels símbols de l'arquitectura mundial

RedaccióActualitzat

Allau de reaccions entre els dirigents polítics per l'impacte i el dolor que ha causat l'incendi devastador de la catedral de Notre-Dame, de París. Entre els que s'ha declarat consternat, el president francès, Emmanuel Macron, que ha afirmat que està "trist de veure cremar aquesta part de nosaltres":


L'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, ha qualificat de "terrible" l'incendi i ha reclamat a la població que faciliti la feina dels bombers:


El president del Consell Europeu, Donald Tusk, s'ha solidaritzat amb París i ha dit que Notre-Dame és "de tot Europa":

El portaveu de la cancellera alemanya, Angela Merkel, també ha volgut compartir la tristesa dels seus "amics francesos".

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha volgut mostrar la seva solidaritat.

El candidat a l'alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, ha tingut un record pel pais on va iniciar la seva carrera política com a primer ministre durant dos anys.

L'expresident francès François Hollande també ha destacat que la catedral és "patrimoni comú" i que el "fereix" veure-la destrossada per les flames:


La dirigent del Front Nacional, Marine Le Pen, ha coincidint amb Hollande a l'hora d'agrair la feina dels bombers en la lluita contra un foc que crema una "meravella" del patrimoni:


El president nord-americà, Donald Trump, s'ha mostrat horroritzat i ha suggerit que es facin servir hidroavions per apagar l'incendi:

ARXIVAT A:
PatrimoniXarxes socials Viral IncendisFrançaNotre-Dame
Anar al contingut