Gran Canària

Immigrants arribats en patera a les Canàries són traslladats en un camió de recollida de residus per por que tinguin Ebola

Els voluntaris de la Creu Roja van advertir que sis dels 23 immigrants arribats en patera a Gran Canària tenien febre i durant cinc hores els van deixar al sol a l'espera que s'activés un protocol

RedaccióActualitzat

L'arribada d'una patera amb 23 subsaharians a la platja de Maspalomas, a Gran Canària, aquest dimecres al matí, ha deixat una altra escena descarnada i insòlita sobre la gestió de les institucions. Després d'atendre'ls, exhaustos, a la platja, els voluntaris de la Creu Roja van advertir que sis dels immigrants tenien febre.

La por que tinguessin Ebola va paralitzar el govern canari, que no es va atrevir a dictar cap protocol. La Creu Roja va decidir activar el seu. Van separar els subsaharians 20 metres dels banyistes. Els van deixar, sense acostar-s'hi, entrepans, aigua i mascaretes. Van passar 5 hores al sol, fins que van arribar els metges de la conselleria.

L'alerta es va desactivar quan van comprovar que no venien de cap país afectat per l'Ebola. El trasllat al centre d'acollida va estar a l'alçada de la gestió de la crisi: els van treure de les dunes amb el camió que habitualment recull els residus de la platja.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut