Imatges de dron mostren com la lava del volcà Cumbre Vieja arrasa cultius i cases
La lava del volcà Cumbre Vieja arriba as cases i conreus

Imatges de dron mostren com la lava del volcà Cumbre Vieja arrasa cultius i cases

El govern canari demana prudència a la ciutadania i remarca que l'avanç de la lava és "imparable"

RedaccióActualitzat

Una massa negra i ardent es menja els cultius i arrasa les cases i tot el que troba al seu pas. Així ho mostren les imatges de dron, aquest dimarts al matí, on es veu com la llengua de lava del volcà Cumbre Vieja, a l'illa canària de La Palma, es va engolint el territori.

La lava s'acosta al mar, on pot haver-hi explosions, degut al gran contrast de temperatura entre la lava, que està a mil graus, i l'aigua, que es troba a 20.

 

El riu de lava ha sepultat ja més de cent cinquanta cases i els evacuats arriben a 5.500. Baixa pel pendent de la muntanya, ara a 300 metres per hora, en direcció al mar. Durant el descens, s'ha frenat l'impuls de la lava, que primer es preveia que arribés a la costa aquest dilluns a la nit. 

El govern canari ha demanat prudència a la gent. "No hi ha cap dany personal i demano que continuï sent així. Continua sent molt perillós", ha remarcat el president canari, Ángel Víctor Torres, en declaracions a la Televisió Canària. L'avenç cap al mar és "imparable", ha advertit. 

Torres ha admès que els danys derivats de l'erupció "seran molt quantiosos" i ha afegit que les administracions destinaran els recursos necessaris per respondre a les conseqüències econòmiques. 

 

 

Entre els danys, caldrà avaluar els de les plantacions de plàtans, tenint en compte, a més, que el sòl volcànic trigarà més de 20 anys a tornar a ser fèrtil, segons ha explicat a EFE Sergio Pérez Ortega, investigador del Reial Jardí Botànic de Madrid. 

L'erupció es pot seguir en directe per televisió.

ARXIVAT A:
Volcà Cumbre ViejaLes Canàries La PalmaMeteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut