Barcelona

Imatge d'unitat del sobiranisme a l'acte d'Òmnium per demanar l'absolució dels presos

Més d'un miler de persones i representants de JxCat, ERC, els Comuns i la CUP s'apleguen a l'Arc del Triomf en l'acte organitzat por Òmnium Cultural

RedaccióActualitzat

"Pels drets i les llibertats, absolució" és el lema de l'acte organitzat per Òmnium que ha reunit aquest migdia el sobiranisme a les portes de la sentència del Suprem sobre l'1-O. L'acte ha aplegat més d'un miler de persones al passeig Lluís Companys de Barcelona, on s'ha llegit una carta del president de l'entitat, Jordi Cuixart, des de la presó.

La demanda d'absolució dels promotors de l'1 d'octubre és l'únic punt visible d'unió del món sobiranista. A l'acte hi han assistit representants de JxCat, ERC, dels comuns i de la CUP. També hi han participat, en vídeo, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, acompanyada dels alcaldes de Tarragona, Lleida, Girona, Berga, Sant Feliu de Llobregat i Port de la Selva.

Colau ha dit que és "una barbaritat" que Jordi Cuixart i altres líders portin dos anys a la presó i n'ha demanat l'absolució:

"Com a demòcrata crec que és imprescindible defensar la llibertat d'expressió i de manifestació de totes les persones, també de les que discrepem. Per això demano absolució."

El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha fet una crida a "estar a l'altura del moment històric" i donar una resposta "col·lectiva" a la sentència amb "tota determinació i valentia política":

"Ens necessitem a tots més que mai perquè la resposta a la sentència ha de ser col·lectiva, amb tota determinació i valentia política. No hi ha solucions màgiques però hem d'estar a l'altura del moment històric."

El vicepresident de l'entitat ha avisat que, si no hi ha una solució, l'estat espanyol "tindrà un problema amb les seves institucions i la seva democràcia".

També han estat protagonistes de l'acte els familiars dels polítics presos. Esther Cuixart, Laura Masvidal i Bernat Pegueroles han llegit una carta adreçada a "presos i exiliats" feta a partir de fragments de cartes d'anònimes.

ARXIVAT A:
Judici procésÒmnium Cultural11S
Anar al contingut