Illa emplaça la Comunitat de Madrid a "revisar" les seves decisions sobre la Covid
Salvador Illa, aquest dissabte (EFE / Enric Fontcuberta)

Illa emplaça la Comunitat de Madrid a "revisar" les seves decisions sobre la Covid

En una declaració feta des de Barcelona i l'endemà del xoc amb el govern de Díaz Ayuso, el ministre de Sanitat diu que fa aquesta afirmació des de la "màxima lleialtat"

RedaccióActualitzat

"Ens preocupa molt la situació a la Comunitat de Madrid. Es troba en un problema sanitari seriós i és temps d'actuar amb determinació". Aquestes han estat les primeres paraules que ha expressat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la compareixença que ha fet a Barcelona després de la reunió telemàtica de seguiment de la Covid amb l'equip del Ministeri.

I ha estat clar: "Emplaço, des de la màxima lleialtat, la Comunitat de Madrid a revisar les seves decisions" sobre les mesures per contenir la pandèmia del coronavirus.

I ha afegit que emplaça Madrid a seguir les decisions de la comunitat científica, que "és el que fa el govern d'Espanya". 

"S'ha de prendre el control de la pandèmia a Madrid. En altres comunitats s'ha fet."

"Hem de deixar la política en un segon pla. S'ha d'anteposar la salut dels ciutadans. Això no és una batalla ideològica. És una batalla epidemiològica contra el virus."

La seva compareixença es produeix l'endemà del xoc frontal entre el govern autonòmic de Madrid i el govern de Pedro Sánchez sobre les mesures a aplicar per contenir la pandèmia a Madrid.

El govern de la popular Isabel Díaz Ayuso s'ha negat a aplicar les recomanacions del Ministeri de Sanitat de confinar tota la ciutat de Madrid i les poblacions amb una incidència superior als 500 casos per cada 100.000 habitants.

L'objectiu, ha explicat Illa, és "estabilitzar la corba a totes els comunitats autònomes per poder-la doblegar".
 

Almeida demana a Illa que no "enredi"

Per la seva banda, l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha tornat a avalar aquest dissabte la decisió de la Comunidad de Madrid de no confinar tota la capital perque "la situació no és la mateixa a tota la ciutat" i ha acusat el ministre de Sanitat d'"enredar", confondre els ciutadans i canviar de criteri sense dades.

I el conseller de Justícia de la Comunitat de Madrid, Enrique López, ha demanat a Illa que deixi "d'utilitzar Madrid per tapar els problemes que el govern espanyol té a Catalunya". López ha carregat contra la "deslleialtat" del ministre, ja que considera que "prefereix atacar des dels mitjans" en lloc de "dialogar amb els grups de treball que hem constituït aquesta setmana". Per López, les declaracions d'Illa generen "confusió i desconfiança a la ciutadania".          

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut