Illa admet l'error d'anar a una festa multitudinària: "La millor distància és no ser-hi"

El ministre de Sanitat diu que els ciutadans "tenen raó" d'haver criticat la seva presència a una entrega de premis amb més d'un centenar de persones

RedaccióActualitzat

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, s'ha penedit d'haver assistit aquest dilluns al vespre a la festa del cinquè aniversari del diari El Español, que dirigeix Pedro Jota Ramírez, i que va aplegar més d'un centenar de persones a Madrid, en ple estat d'alarma.

Després de l'allau de crítiques a les xarxes, Illa ha admès que "els ciutadans no ho han entès i tenen raó". "La millor distància és no ser-hi", ha assegurat.

"Vaig anar-hi, com molts d'altres, perquè es premiava les Forces Armades per la seva col·laboració en la gestió de la Covid. Em semblava que havia de fer un exercici de suport a la seva actuació. Jo no m'hi vaig quedar al sopar. Però, tot i complir-se totes les mesures, tenen raó els ciutadans i era millor no anar-hi", ha dit Illa

El ministre Illa i l'expresidenta del Congrés Ana Pastor a la festa (El Español)

Illa s'ha excusat en la seva intervenció a la sessió de control del govern espanyol al Congrés, i s'ha reafirmat en una entrevista al programa Planta Baixa.


"M'he excusat, he donat les explicacions pertinents", ha dit el ministre a TV3, mentre que ha mostrat la seva preocupació pel "cansament" de la ciutadania per tants mesos de pandèmia.

Illa ha dit que va assistir-hi en representació institucional "el temps estrictament necessari" per reconèixer la feina de les Forces Armades, i que després de l'entrega del premi se'n va anar.

Tot i que l'acte complís les recomanacions sanitàries, assegura Illa, entén que no s'hagi entès la seva presència a la gala que es va fer al Gran Casino de Madrid, amb més d'un centenar de persones, entre ministres i líders polítics.

"Fins i tot en els actes que es compleix la distància i els requisits és millor evitar-los", ha assegurat

A més del ministre Illa, van assistir-hi la ministra de Defensa, Margarita Robles, que era una de les premiades de la nit, o el de Justícia, Juan Carlos Campo.

 
 

També hi van ser el president del PP, Pablo Casado; l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida; la presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas; la fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado, o el president del Reial Madrid, Florentino Pérez, entre molts d'altres, com els presidents de Múrcia i Castella-la Manxa.

Unides Podem van declinar l'assistència a l'acte.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut