Aragonès i Illa en la sessió de control al Parlament el 5 d'octubre (ACN/Mariona Puig)

Illa, a Aragonès sobre la repressió: "No accepto lliçons d'aplicació de l'estat de dret"

El líder del PSC ha respost a les paraules d'Aragonès, que demana un acord "per acabar amb la repressió"

Redacció/AgènciesActualitzat

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, es mostra cautelós a l'hora d'arribar a acords amb Esquerra. Ho ha explicat aquest matí en una entrevista a RAC1, després que aquest dijous, a TV3, el president Pere Aragonès emplacés els socialistes catalans a un acord sobre "vies per acabar amb la repressió". El cap de l'oposició li ha respost: "No accepto lliçons d'aplicació de l'estat de dret".

El líder del PSC ha replicat a Aragonès que a Catalunya "s'ha aplicat l'estat de dret i la gent ha fet front a les conseqüències dels actes que van fer."

Illa ha recordat que a la taula de diàleg ja s'ha acordat "tornar a fer que la política ocupi els espais que ha d'ocupar" i ha remarcat que a Catalunya "s'ha fet molt poca política i molta gestualitat".

Sobre la possibilitat d'arribar a acords amb ERC, Illa ha dit que, pel que fa a aquest tema, pren "certes precaucions":

"Vull saber què vol fer i com ho vol fer, ell és el president. És veritat que va ser escollit per 74 diputats de 135, però dos grups ja li han dit que vostè no ha complert els acords, li retirem la confiança. (...) Jo també li he de dir que jo he fet un acord amb ERC i no s'ha complert. Va ser que obriríem un diàleg amb tres potes, una de les quals era un diàleg entre catalans, i això, de moment, no s'ha produït. Per tant, entendrà que en matèria d'acords amb ERC hagi de prendre certes precaucions."

 

Illa i Aragonès es trobaran la setmana que ve

Illa ha explicat que aquest dijous li va trucar Aragonès i que van comprometre's a reunir-se a finals de la setmana vinent. El cap de l'oposició ha dit que la conversa va ser "molt curta, de dos minuts".

Durant l'entrevista, Illa ha insistit en la necessitat que Catalunya tingui uns nous pressupostos i ha demanat al govern que aclareixi si vol comptar amb el suport del PSC. "No és la manera de fer les coses", ha dit, després que Aragonès hagi evitat referir-se a un veto al PSC en els pressupostos i hagi prioritzat el suport de Junts, CUP i Comuns.

"No entenc com es pot jugar d'aquesta manera amb 3.098 milions d'euros que es poden posar a disposició de la ciutadania de Catalunya. Em sembla que no és la manera de fer les coses".

Sobre una hipotètica moció de censura, Illa ha dit que de moment no té "al cap" aquesta opció, com va suggerir el president de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, que va assegurar que el seu partit hi donaria suport.

ARXIVAT A:
PSCPressupostos de la Generalitat Salvador Illa
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut