Imatge promocional de pastissos de la cafeteria d'Ikea (Foto: Ikea.es)
Imatge promocional de pastissos de la cafeteria d'Ikea (Foto: Ikea.es)
Estocolm

Ikea retira uns pastissos a 23 països després que a la Xina hi han detectat bacteris fecals

Les autoritats xineses han destruït dues tones de pastissos de xocolata de la multinacional sueca en detectar-hi uns bacteris que solen trobar-se en femtes humanes o d'animals com cavalls. Ikea Ibérica assegura que a Espanya no hi ha cap producte afectat amb aquest tipus de bacteri.

RedaccióActualitzat
Un nou escàndol alimentari esquitxa la multinacional sueca Ikea. Les autoritats sanitàries xineses han destruït dues tones de pastissos de xocolata d'Ikea després de detectar que contenien traces amb bacteris fecals. Segons el diari "Shanghai Daily", el producte va arribar des de Suècia i després de ser analitzat hi van trobar nivells alts de bacteris coliformes, que acostumen a trobar-se en les femtes humanes o d'animals com cavalls.

Ikea ja ha anunciat que retira aquest producte de les seves botigues en 23 països i ha assegurat que "no existeix" cap risc per a la salut associat al consum d'aquests productes perquè no s'hi han detectat "bacteris patògens". A més, diu ques'ha analitzat "el proveïdor suec del producte" per investigar els fets.

Mitjançant un comunicat, Ikea Ibérica ha assegurat que a Espanya no hi ha cap producte afectat amb aquest tipus de bacteri. A més, ha refermat que està compromesa a "oferir aliments d'alta qualitat, segurs, saludables i produïts de manera responsable".

Fa només uns dies, Ikea va anunciar la retirada de les mandonguilles dels restaurants dels establiments europeus de la companyia, en aquest cas després que a la República Txeca hi trobessin restes de carn de cavall. Després també va retirar altres preparats carnis, com ara unes salsitxes, pel mateix problema. Després d'aquests casos, la companyia de decoració va anunciar que canviava de proveïdor de carn.

Anar al contingut