Ikea vol implantar un nou concepte més reduït de servei als clients (ACN /Ikea)
Barcelona

Ikea obrirà la seva primera botiga al centre de Barcelona

Estarà dedicada a la planificació i al disseny de cuines i armaris

Actualitzat

Ikea obrirà una botiga al centre de Barcelona el 2021. Serà un espai més petit, dedicat a la planificació i al disseny de cuines i armaris. És la primera que s'obre a la ciutat de Barcelona, s'inclou en el seu pla d'expansió a Catalunya, i estarà situada al número 445-447 de la Diagonal.

Es tracta d'un nou concepte de botiga, més petita que la resta de centres d'Ikea, que a l'àrea de Barcelona es poden trobar a Badalona, l'Hospitalet i Sabadell.

Amb aquest tipus d'establiments, anomenats Ikea Planning Studio, l'empresa aposta per oferir un servei més pròxim als consumidors catalans. El nou espai tindrà 544 metres quadrats de superfície, en els quals els professionals de l'empresa oferiran un tracte 100% personalitzat.

L'Ikea a Sabadell, un dels grans magatzems que té a Catalunya (ACN/Maria Belmez)


Pla d'expansió a Catalunya

La botiga de Barcelona s'emmarca en un ambiciós pla estratègic de la companyia que preveu l'obertura de diversos establiments a Catalunya sota diversos conceptes innovadors i de proximitat.  L'empresa ja ha posat en marxa a l'Espai Gironès de Salt, a Sant Pere de Ribes, al Garraf, i a Lleida, amb el nom d'Ikea Dissenya, un punt de venda personalitzat, però sense productes físics que ja funciona a altres ciutats com Sant Sebastià i Gijón. S'hi ofereix assessorament per a projectes de disseny, compra online i contractar serveis com la recollida, el transport i el muntatge de mobles.

El punt de venda Ikea en format estand obert a l'Espai Gironès de Salt (ACN/IKEA)

Seguint el concepte d'Ikea Planning Studio que es vol obrir a Barcelona, l'empresa preveu obrir entre 4 i 8 nous establiments a Catalunya en els propers anys.

A més aquesta estratègia de transformació s'ha vist accelerada per la situació actual que ha fet doblar les vendes online, pel que també l'empresa preveu establir més punt de recollida de productes comprats per internet.

Ikea ha anunciat una inversió de més de 150 milions d'euros per als pròxims 3 anys, amb Catalunya com un dels seus principals punts de creixement i la creació d'uns 750 nous llocs de treball al conjunt d'Espanya.

Les vendes d'Ikea a Catalunya representen el 23% del total a Espanya, segons un estudi de KPMGper a Ikea. La xifra de negoci del grup a Catalunya, amb tres centres i 3,7 milions de clients, arriba als 331 milions d'euros anuals. Aquestes botigues generen un impacte de 94,7 milions d'euros, i contribueixen al manteniment d'un total de 2.864 llocs de treball que, en termes d'empreses sostingudes, representen al voltant de 369 empreses. Ikea assegura que per la seva activitat contribueix amb 12,8 milions d'euros en impostos a Catalunya.

ARXIVAT A:
Economia de butxacaComerç
Anar al contingut