Leiden

Ikea diu adeu a les claus Allen i patentarà un nou sistema d'unió de les peces

Amb el nou sistema, el temps de muntatge dels mobles es redueix un 80 per cent

RedaccióActualitzat

Ikea ha anunciat que deixarà d'utilitzar el sistema de claus Allen a l'hora de muntar els seus mobles. Per tant, la unió entre les peces ja no es farà amb els cargols de tota la vida, sinó que s'implantarà un nou sistema de muntatge.

Es farà servir el nou sistema anomenat "wedge dowel" (falca d'espiga), amb unes noves peces de fusta dentades que encaixen com si es tractés d'un trencaclosques. Amb un sol clic les peces es podran ajuntar sense que calgui cap eina per assegurar-ne la unió.

 


El nou sistema ja s'ha introduït en dues col·leccions de la marca, Regissör i Stockholm, però d'ara endavant es vol aplicar a tots els mobles de la marca sueca

Les diverses peces d'aquests productes tenen petites osques que encaixen perfectament unes amb les altres i que no necessiten ni tan sols cola per assegurar la unió. Garanteixen també que els mobles es podran muntar i desmuntar totes les vegades que calgui sense que perdin la seva integritat estructural.

Segons els directiu d'Ikea, el temps de muntatge d'una de les taules creades amb aquest nou disseny es redueix de 24 a 3 minuts. Una bona notícia per a la pau familiar dels clients de la marca.

Allen, una clau amb 80 anys d'història

Hi ha discrepàncies entre països a l'hora d'atribuir-se la invenció de la clau Allen. Els italians afirmen que la va inventar Edigio Brugola, per això ells anomenen "Brugola" a aquesta eina.

Els nord-americans l'anomenen Allen per la marca registrada de la primera empresa que la va comercialitzar als EUA. Allen Manufacturing Company va treure al mercat l'any 1943 una clau de cap hexagonal.

Però abans, l'any 1936, van ser una empresa alemanya, Bauer & Schaurte, qui la va fabricar. Per això, en molts països europeus aquest tipus de clau es coneix com a "inbus" (Innensechskantschraube Bauer und Schaurte).

 

 

Anar al contingut