El pla impulsarà una xarxa pública de cuidadores de menors de 14 anys perquè les mares puguin treballar (Pexels/ August de Richelieu)
El pla impulsarà una xarxa pública de cuidadores de menors de 14 anys perquè les mares puguin treballar (Pexels/ August de Richelieu)

Igualtat i les comunitats crearan una xarxa de cuidadors per ajudar les dones a conciliar

El govern espanyol destinarà 200 milions al pla Corresponsables, un pla adreçat prioritàriament a famílies monoparentals, víctimes de violència masclista, dones a l'atur i majors de 45 anys

Coincidint amb la celebració del 8 de març, dimarts, el consell de ministres aprovarà el pla Corresponsables. Un pla que el Ministeri d'Igualtat ha acordat amb les comunitats autònomes per afavorir la conciliació familiar.

El pla està dotat amb 200 milions d'euros per finançar projectes de creació d'una xarxa professional de treballadors qualificats en el sector de les cures i una borsa de cuidadores professionals que tinguin cura dels menors de 14 anys mentre les mares treballen.

A més de facilitar la conciliació familiar, també es vol crear feina de qualitat en el sector de les cures a domicili i "dignificar i certificar" l'experiència de molts professionals que treballen sense cobrar dins de la mateixa família.

La cobertura, aquest primer any, s'adreçarà prioritàriament a les víctimes de violència masclista, a les dones en situació d'atur de llarga durada, a les més grans de 45 anys i a les famílies que, a més de menors, tinguin persones grans o malalts per cuidar.

Entre els professionals que podran formar part d'aquesta borsa laboral s'inclouran perfils de tècnics en activitats socioculturals, monitors d'oci i temps lliure, tècnics en educació infantil o auxiliars de llars d'infants.

El pla Corresponsables s'ha tancat després de dos mesos de negociacions a totes les comunitats i, dimarts, un cop aprovat al consell de ministres, se'n coneixeran més detalls.

Aquest 2021 funcionarà com pla pilot i el Ministeri d'Igualtat espera que al mes d'abril ja es podran començar a tramitar expedients i entregar els fons destinats a les comunitats.

En els processos de valoració de les famílies que accediran al programa es tindrà en compte el nivell de renda i les càrregues familiars. La idea és que el servei sigui gratuït per a les famílies amb menys recursos.

A Igualtat asseguren que són conscients que caldran molt més de 190 milions per cobrir les necessitats de cures que puguin tenir totes les famílies. Per això esperen que en edicions posteriors podran disposar de més fons  i ampliar en nombre de persones beneficiades.

 

ARXIVAT A:
MenorsFamília
Anar al contingut