Pla mitjà de la compareixença de Marc Castells a l'Ajuntament d'IIgualada. Imatge de l'11 de març del 2020. (Horitzontal)
Pla mitjà de la compareixença de Marc Castells a l'Ajuntament d'IIgualada. Imatge de l'11 de març del 2020. (Horitzontal)

Igualada suspèn totes les activitats a les instal·lacions municipals i a la via pública pel coronavirus

ACN Igualada.- L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha anunciat que suspèn totes les activitats públiques que organitza l'Ajuntament i totes les organitzades, siguin públiques o privades, en instal·lacions municipals o a la via pública durant els pròxims 15 dies i com a mesura preventiva pel coronavirus. La decisió afectarà, entre altres activitats, al festival FineArt, que acabava aquest diumenge; la cantata escolar, que havia d'aplegar 1.500 persones al pavelló municipal de Les Comes; o a la fira d'Ensenyament, prevista també per aquest cap de setmana. L'alcalde ha demanat "comprensió a la ciutadania" i ha volgut recalcar, però, que es tracten de mesures preventives. Cal recordar que aquest dilluns es van donar cinc casos al municipi.

Castells ha comparegut aquest dimecres al migdia per anunciar la mesura, que serà efectiva a partir de les 4 de la tarda. A banda de subratllar que l'Ajuntament suspèn les activitats públiques i no deixarà que se'n duguin a terme als espais municipals i a la via pública, ha recomanat a les privades que si "no són imprescindibles, posposin també".Pel que fa a les escoles, ha explicat que se seguiran les directrius d'Educació. No obstant això, ha demanat als centres educatius que si poden suspenguin les jornades de portes obertes.L'alcalde ha reiterat que la mesura és preventiva, malgrat que sí que és cert que, com a mínim, han transcendit cinc casos a Igualada, un d'ells personal sanitari, i que en podrien ser més. Ha fet una crida "a la calma" i ha recomanat a la ciutadania "que reforcin les mesures de prevenció", com ara evitar les aglomeracions en espais reduïts.

Anar al contingut