Entrevistat a "Els matins" i "El matí de Catalunya Ràdio"

Ignacio Garriga (Vox) en deu frases: "La unitat d'Espanya és un bé moral"

El cap de llista de Vox per Barcelona ha acusat l'independentisme de "generar divisió, confrontació i odi respecte a Espanya"

RedaccióActualitzat

El cap de llista de Vox per Barcelona al Congrés, Ignacio Garriga, ha passat aquest dimecres per "El matí de Catalunya Ràdio" i "Els matins" de TV3. Resumim les dues entrevistes en deu idees.


Bé moral de la unitat espanyola

"Això correspon al sentiment que hem heretat dels nostres pares, dels nostres avis, a un sentiment de responsabilitat, d'herència d'una cultura, d'una tradició, en aquest cas de la unitat d'Espanya, que ens sentim corresponsables, amb orgull, de traslladar-ho a generacions futures. La unitat d'Espanya és un bé moral perquè emana al final de tota una cultura, de tota una civilització que es converteix en una cosa importantíssima. Sense la unitat d'Espanya, la resta no té sentit. No existeix la seguretat jurídica si no hi ha unitat de la nació. Només s'ha de veure la fuga d'empreses a Catalunya fruit de la inseguretat jurídica que creava el procés."

 

Conseqüències de l'independentisme

"El separatisme ha generat divisió, ha generat confrontació, ha generat odi respecte a Espanya. I això ha estat per culpa del Partit Popular i el Partit Socialista, que durant molts anys han permès que l'independentisme, amb total impunitat, generarés odi cap a Espanya. Ha estat culpa dels partits que es diuen constitucionalistes no haver posat les bondats i les grandeses de la nació de la qual formem part. És perfectament compatible ser català i ser espanyol."

 

Discriminació a Catalunya

"A Catalunya, la llibertat està coartada. És tan senzill com el fet que passejar per Barcelona amb una bandera espanyola implica els crits i els insults que un pot rebre. És tan senzill com que alguns fills de companys nostres a les escoles se'ls diu que han de parlar més en català o menys en castellà en segons quines circumstàncies. És tan senzill com veure com defensar l'ordre i la llei i defensar ser espanyol és perseguit o insultat o assenyalat. En canvi, defensar la subversió de l'ordre constitucional o defensar ser independentista o ser d'esquerres es permet amb tota normalitat."

 

Aportacions de Vox

"El millor que ha aportat Vox és donar veu a molts espanyols i situar al tauler polític la resta dels partits, que sovint esquivaven de manera covarda donar la batalla en molts aspectes (···) Nosaltres estem encantats que el Partit Popular faci onejar ara la bandera nacional als mítings, que posi l'himne."

 

Pacte amb el PP si dona majoria absoluta?

"Casado no té assegurat el nostre vot. El que vam fer tant a Múrcia com a Madrid i altres regions on hem intentat un pacte d'investidura, que no de govern, era posar condicions. Ens devem als nostres votants. No venim al poder pel poder, venim a canviar la política actual. Posarem unes exigències a Pablo Casado i si les assumeix pot aspirar a la presidència del govern."

 

Condicions per donar suport a Casado

"Dues de segures. L'emergència nacional és evident i cal solucionar-ho. I en segon lloc, l'emergència social, aquests tres milions de persones a l'atur, les famílies que no arriben a final de mes, les famílies desnonades, l'asfíxia fiscal que pateixen els ciutadans per culpa de l'estat autonòmic."

 

Franco i la Guerra Civil

"Condemno totes les morts que hi va haver en la Guerra Civil d'un bàndol i de l'altre. En un tuit jo celebrava la fi d'un règim totalitari [la república]. Aquest règim que cremava capellans, que incendiava els carrers... Però no justifico cap tipus d'assassinat ni de violència de la Guerra Civil posterior. Ni soc franquista ni legitimo les morts de cap bàndol. Jo no crec en les dictadures, jo crec en les democràcies."

 

Ignacio Garriga: "Les dones estaran més segures si Vox és al poder"


Política migratòria

"Sempre atendrem una persona en casos d'urgència. Aquesta és la nostra política migratòria. Després repatriaríem aquesta persona. L'acompanyaríem al seu lloc d'origen. La immigració ha d'estar controlada (···) La nostra civilització és la que és i això no implica generar rebuig ni enfrontament amb la resta. Som un país d'acollida, no hi ha cap discriminació. El que passa és que han d'entendre que hem de defensar les nostres tradicions i la nostra cultura."

 

"No som masclistes ni estem en contra de les dones"

"Sobre la violència de gènere, ha de quedar clar que nosaltres no som masclistes ni estem en contra de les dones. Proposem anar més enllà, proposem una llei que corregeixi l'actual, perquè ha demostrat que no és eficaç i que no s'ha millorat. Necessitem una llei que protegeixi realment les dones, necessitem una llei que protegeixi contra la violència intrafamiliar, la que va cap a les dones, la que va cap als homes, la que va cap als nens."

 

Denúncies falses

"Que hi ha denúncies falses és una realitat, ningú ho pot negar. Trenquem en principi de constitucionalitat que tots som iguals davant la llei? Crec que no. El que hem de fer és protegir aquestes dones i aquests homes. Cap partit polític té al seu programa una llei com la que proposem nosaltres, perquè després diguin que no defensem les dones. Proposem la cadena perpètua per a aquells miserables que assassinen les dones. Les dones estaran més segures si Vox és al poder."

 

ARXIVAT A:
Eleccions generals 2019-10NVoxIgnacio Garriga
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut