Pablo Iglesias (EFE)
Pablo Iglesias (EFE)
Madrid

Iglesias veu les eleccions "més a prop" per la falta d'acord amb els independentistes

El líder de Podem creu que el pròxim govern espanyol ja serà de coalició

RedaccióActualitzat

Pablo Iglesias ha admès que les eleccions espanyoles estan "més a prop" després dels escrits d'acusació de la fiscalia i l'Advocacia de l'Estat contra líders independentistes catalans. El líder de Podem ha dit a RNE que la possibilitat d'un avançament dels comicis per la falta d'entesa amb les forces independentistes afectarà no només l'aprovació dels pressupostos generals, sinó també a "direcció històrica" d'Espanya.

Iglesias ha assegurat que preferiria poder arribar a un acord per als pressupostos amb ERC, PDeCAT i PNB, i ha reivindicat que van arrencar "concessions" al govern. Però també ha remarcat que, si no pot ser, el seu partit "no té por de les eleccions". Ha vaticinat que el govern de Pedro Sánchez és l'últim en solitari i que el pròxim ja serà de coalició.

Segons el màxim responsable de Podem, la situació política és "molt difícil" i de "moltíssima crispació":

"Alguns intenten llançar més llenya al foc i, en aquest context, els que estem proposant diàleg, responsabilitat i sentit d'estat ens ho estan posant molt difícil. L'avançament electoral no és l'única sortida, però s'ha d'assumir la realitat. Hi estem més a prop."

 

 

Tot i això, Iglesias ha dit que "la seva obligació" és continuar intentant que hi hagi pressupostos i "construir una alternativa progressista de direcció d'estat."

El president de Podem també ha defensat que la monarquia ja no és necessària "perquè Espanya sigui una democràcia", com ho va ser en la Transició. Ha afegit que a molts joves no els convenç un cap d'estat que s'elegeix "per fecundació". Segons Iglesias, la societat està preparada per "discutir de tot" i també de la necessitat o no de la monarquia.

ARXIVAT A:
EleccionsPablo IglesiasPedro SánchezPSOEUnides PodemIndependència
Anar al contingut