Iglesias veu "humiliant" que els tribunals europeus treguin la raó a jutges espanyols
Pablo Iglesias poc abans d'estrenar-se com a vicepresident en el Consell de Ministres

Iglesias veu "humiliant" que els tribunals europeus treguin la raó a jutges espanyols

El vicepresident del govern espanyol diu que "el conflicte català no es resoldrà tensant els tribunals europeus" sinó amb "política i intel·ligència"

RedaccióActualitzat

Pablo Iglesias s'ha estrenat com a vicepresident del nou govern de Pedro Sánchez defensant el diàleg amb Quim Torra i criticant algunes decisions judicials en relació amb Catalunya. "Només amb política i intel·ligència es resoldrà" el conflicte, ha assegurat Iglesias en declaracions a Antena 3.

El vicepresident segon i secretari general de Podem ha remarcat que "és una humiliació per a l'estat espanyol" que els tribunals europeus "hagin tret la raó" a jutges espanyols que s'han pronunciat sobre el procés sobiranista a Catalunya:

"A mi, com a vicepresident del govern, que hi hagi tribunals europeus que formen part de l'ordenament jurídic espanyol que treguin la raó a alguns jutges espanyols em sembla que deixa en mal lloc la nostra justícia i demostra una cosa que és molt preocupant, i és que la judicialització d'un conflicte polític no resol el conflicte."

"Quan un tribunal espanyol diu una cosa, s'ha d'acatar la sentència. I quan un tribunal europeu diu una cosa, també s'ha d'acatar, perquè hem decidit formar part d'aquest ordenament jurídic."


Segons Iglesias, la solució per a Catalunya no arribarà per via judicial ni passional:

"Això no es resoldrà de manera destralera, ni amb un excés de passió, ni als tribunals. No es resoldrà tensant els tribunals europeus, que estan responent coses molt dures als tribunals espanyols. Es resoldrà amb política i amb intel·ligència (···) Aquests anys ja s'ha demostrat que el conflicte a Catalunya no se solucionarà per la via judicial, que està fent molt de mal a la imatge d'Espanya a Europa."

 

Iglesias veu
Sánchez i Iglesias conversant en la primera reunió del nou govern espanyol ((EFE/Fernando Alvarado))



Torra i Aragonès tenen "tot el suport" del govern espanyol

Pablo Iglesias ha defensat sense reserves els contactes del govern espanyol amb Torra i Aragonès. El vicepresident ha subratllat que tenen "tot el suport".

"És clar que el president del govern d'Espanya ha de parlar amb la màxima autoritat de la Generalitat. I jo haig de parlar amb el vicepresident de la Generalitat per oferir-li tot el nostre suport i la nostra col·laboració mentre estiguin al capdavant d'aquesta autoritat administrativa."


I també ha donat el seu vistiplau a la consulta acordada entre PSOE i ERC per avalar les decisions a la taula de negociació:

"En aquest país és perfectament viable que hi hagi consultes en un sol territori (···) La llei orgànica que regula les diferents modalitats de referèndums així ho estableix, i els estatuts d'autonomia s'han votat a les diferents comunitats autònomes."

 

ARXIVAT A:
Pablo Iglesias
Anar al contingut