Iglesias renuncia a entrar al govern espanyol per facilitar un acord amb el PSOE

Fonts del PSOE responen que es pot arribar a un acord sense vetos ni imposicions
Redacció Actualitzat
TEMA:
Investidura

Pablo Iglesias fa un pas al costat en la seva proposta de govern de coalició amb el PSOE. Després del trencament de negociacions amb els socialistes per a la investidura de Pedro Sánchez, el líder d'Unides Podem ha explicat que renuncia a entrar a l'executiu.

Iglesias ho ha anunciat en un vídeo a les xarxes socials. Assegura que ell "no ha de ser l'excusa", però posa com a condició que no hi hagi més vetos i que Unides Podem entri al govern amb una presència en relació amb els seus resultats electorals el 28 d'abril.

Pedro Sánchez havia verbalitzat aquest dijous que el principal escull per al pacte era Pablo Iglesias. Assegurava que l'executiu "no funcionaria". La renuncia del líder d'Unides Podem deixa ara marge per buscar un acord contrarellotge, abans de la sessió d'investidura, que començarà el dilluns 22 de juliol. La primera votació seria dimarts 23, cap al migdia.

 

El PSOE s'obre a negociar

Fonts socialistes valoren positivament l'anunci d'Unides Podem. Asseguren que sense vetos es pot arriba a acords amb Unides Podem, però reclama parlar primer del programa i després dels noms.

 

Pendents també de catalans i bascos

El moviment d'Unides Podem pot desbloquejar la investidura, però encara no tindria els vots necessaris per fer Sánchez president. Falten, com a mínim, els vots del PNB o Bildu i Esquerra Republicana o Junts per Catalunya.

Tant els partits catalans com els bascos no concreten quina serà la seva posició de cara a la investidura de Pedro Sánchez. Tots es mouen entre el no i l'abstenció.

ARXIVAT A:
Unides Podem PSOE Pedro Sánchez Pablo Iglesias Investidura
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut