Pablo Iglesias després de saber la sentència de Gürtel
Pablo Iglesias després de saber la sentència de Gürtel
Madrid

Iglesias proposa una moció de censura a Rajoy després de la sentència de la Gürtel

El PSOE convoca una executiva extraordinària per decidir si presenta Pedro Sánchez com a candidat alternatiu

Actualitzat

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha demanat, de seguida que s'ha sabut la sentència del cas Gürtel, una moció de censura al govern de Mariano Rajoy. Iglesias ha assegurat el seu suport a Pedro Sánchez si la presenta.

" La sentència que s'ha fet pública avui és la prova que tenim un partit delinqüent manant al govern. Cap democràcia avançada pot aguantar un partit de delinqüents manant al govern i la situació és molt greu. Crec que per una qüestió de dignitat democràtica els partits de l'oposició hauríem de presentar una moció de censura i nosaltres estaríem disposats a donar suport al Partit Socialista si encapçala una moció de censura per treure el partit delinqüent del govern."

En aquest sentit, la primera reacció d'Iglesias ha estat fer la proposta a través de Twitter.

 

Pablo Iglesias ha recordat que el PSOE estava disposat a presentar una moció de censura al govern autonòmic de Madrid per un cas molt menor, com el màster de Cristina Cifuentes.

"El Partit Socialista coneix perfectament la nostra absoluta disponibilitat per presentar una moció de censura. Recordo que el PSOE estava disposat a presentar una moció de censura per treure el PP de Madrid del govern de la comunitat per un cas menys greu que el que hem vist avui, per l'assumpte del màster de Cristina Cifuentes. Crec que no s'entendria que, si van presentar una moció de censura a la Comunitat de Madrid, ara no estigui disposat a presentar-la al Congrés dels Diputats, on, a més, podria sortir."

Iglesias compta que els partits catalans donarien suport a la moció: "Em consta que els partits catalans estarien disposats a facilitar un govern progressista a Espanya".

El PSOE debatrà demà la moció

Mentrestant, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, està estudiant aquesta possibilitat de presentar una moció de censura contra Mariano Rajoy. Sánchez s'ha reunit aquest dijous a la tarda a Ferraz amb part de la direcció del partit i ha convocat una reunió extraordinària de la comissió executiva per aquest divendres.

La comissió executiva, que començarà a les 11 del matí, haurà de decidir si ha arribat el moment de presentar una moció de censura contra Rajoy. A Espanya, no és necessari ser diputat al Congrés per poder ser president del govern, de manera que Sánchez -que va deixar el seu escó abans que els socialistes s'abstinguessin en la investidura de Rajoy- podria aspirar a arribar a la Moncloa a través d'una moció de censura.

Iglesias: "Cs i PNB donen suport a partits delinqüents"

El líder de Podem ha retret al PNB i a Cs que donessin suport als pressupostos del PP.

"Ens omple de preocupació que ahir Cs i el PNB sostinguessin amb els seus vots el PP després del que hem vist avui amb aquesta sentència. El problema no és només el PP i els seus delinqüents, és que Cs i el PNB donen suport a partits delinqüents en els governs."

Ha criticat també la reacció a la sentència del líder de Ciutadans, Albert Rivera, de qui ha dit que "és tenir molt poca vergonya".

"És tenir una poca vergonya absoluta. Menys de 24h després de votar els pressupostos del PP,  Albert Rivera diu ara que potser s'ho pensa. Que ningú s'equivoqui, el PP mana a Espanya gràcies a Cs. Dir Cs i dir el PP és el mateix. Dir M. Rajoy i dir Albert Rivera és el mateix."

El líder d'Esquerra Unida, Alberto Garzón, se suma a la iniciativa d'Iglesias i qualifica el PP de "partit més corrupte d'Europa".

 


ARXIVAT A:
PNBUnides PodemCorrupcióGürtelPablo IglesiasPSOEPedro SánchezCs
Anar al contingut